Sommaren närmar sig

Herregud vilket fint väder det har varit idag. Strålande sol hela dagen med en temperatur på 25 grader. Riktigt sommarväder! Med tanke på det härliga vädret så har barnen och jag givetvis spenderat hela dagen ute i trädgården. Lekt i sandlådan, gungat, plockat blommor och sprungit runt och haft oss.

Har nu slutat för dagen och funderar starkt på att åka till stranden och bada. Men vet inte riktigt om jag orkar ta mig dit, det tar ändå tjugo minuter, en halvtimme med cykel och är rätt trött. Får se hur jag gör, kanske sätter mig på min uteplats med en bok istället.


Femdygnsprognos (Information) 

I morgon

den 1 aprMolnigtMolnigt

torsdag

den 2 aprKlartKlart

fredag

den 3 aprKlartKlart

lördag

den 4 aprDelvis molnigtDelvis molnigt

söndag

den 5 aprKlartKlart
Högsta:22°
Lägsta:15°
Högsta:22°
Lägsta:14°
Högsta:20°
Lägsta:15°
Högsta:20°
Lägsta:13°
Högsta:20°
Lägsta:13°

Titta vilket fint väder vi kommer att ha de närmaste fem dygnen! Helt underbart!

Söndags utflykt

Kom hem rätt sent igår så orkade inte sätta igång datorn och blogga. Så får berätta nu istället var vi åkte igår.

Vi åkte till det svensk inspirerande cafet "Swedco" i Faliraki för att mötta upp Petro. Efter att ha druckit färsk apelsinjuice och de kaffe så gav vi oss iväg till Petros jobb. Han jobbar som elektriker och håller just nu på med ett finskt hus, som är byggt utav trä. Vilket är väldigt ovanligt här, då alla husen annars är gjorda utav cement. Så Bvoula ville åka och kolla på det. Det låg högt uppe på ett berg och hade en otroligt fin utsikt över hela Faliraki.

Petro var tvungen att jobba så vi andra åkte istället vidare till Seven Springs . Där vi tänkte gå en promenad. Det ligger uppe i ett berg och är ett väldigt fint och mysigt ställe. Men när vi kommer fram så hade Footie somnat, vi ville inte väcka honom så åkte istället vidare till Charaki Hariki där vi gick en promenad och åt middag på en restaurang precis vid stranden. Det var jätte mysigt och solen värmde skönt. Efter att ha ätit så ville barnen leka vid stranden så vi gick ner där och satte oss precis vid vattnet, Georgios och Footie kastade stenar i vattnet och skrattade konstant, Då fick plötsligt Footie för sig att ta ett bad, så han sprang ner i vattnet och efter kom Bvoula och försöker fånga honom. Han lyckades bli blött upp till låren, och började gråta, Så där slutade vår trevliga strandpromenad. Gick tillbaka till bilen med en gråtande Footie och en arg Georgio som ville leka mer. När Footie hade fått nya kläder och vi alla satt i bilen igen så körde vi till
Tsambika Beach, Men bestämde oss för att inte ta en promenad längs stranden, i fall att Footie skulle få för sig att springa i vattnet igen. Så åkte istället till turistorten Kolymbia som är omgiven av eukalyptus träd. Gick en promenad där i en närbelägen by och tittade på alla träden mm. Klockan började bli mycket och det började att skyma så vi satte oss i bilen igen och åkte inom konditoriet här i byn, där vi handlade en cheescakse som vi delade på när vi kom hem.

Det var en väldigt trevlig dag med mycket sol och en hel del att se, Bvoula och jag tänkte ta och åka upp till Tsambika Monastery en dag när vi inte har pojkarna med oss. För det ligger nämligen uppe på ett berg och man kan kan bara köra upp halva vägen. Sen måste man gå den 350 steg långa trappan upp som leder till Tsambika Monastery. Men det ska vara värt att gå upp för de trappstegen sägs det. Både för den otroligt vackra utsikten men även om man vill önska sig något. Det sägs att kvinnor som har svårt att bli gravida ska gå upp för de 350 trappstegen, barfota, och be/önska sig ett barn. Om då kvinnan blir gravid så ska hon döpa barnet till Tsambikos, pojke eller Tsampika, flicka. Namnen är unika för Rhodos och finns därför ej på någon annan grekisk ö. Tydligen så ska det funka, och Bvoula vet/känner en del som det har fungerat för.

Och nej, vi ska inte be om att bli gravida. Det är inte därför vi åker dit. Haha.

Sommartid

Inatt så flyttade man fram klockan en timme till sommartid. Oh vad skönt, och hur härligt är det inte när man tittar ut och ser att det inte är ett endaste moln på himmeln, solen skiner så man får kisa för att kunna se någonting. Tittar på temperaturen och det är 19 grader. Så det blir verkligen sommar kläder på idag. Måste hem till Bvoula snart också för att hämta min cykel som jag lämnade där igår. På tal om igår så var jag inte hemma på hela dagen och hade därför inte tid med bloggen.

Vi åkte nämligen till lekplatsen i Trianda med barnen då det var jätte fint väder. De lekte där i fem hela timmar och somnade i bilen på vägen hem. Efter att jag och Linda hade ätit middag, som inte gick att äta då det bara smakde salt, slängde maten och åkte hem till Bvoula. Där vi beställde hem mat istället. Satt ute i hennes trädgård och åt. Vid sextiden åkte hon och jag iväg. Vi visste inte riktigt var vi skulle men hamnade tillslut på Lidl och för ett tag kändes det som att jag var hemma. Efter att ha handlat där i två timmar så lastade vi in i bilen och klockan halv nio. Vi vistte inte vad vi skulle göra, för de skulle st'änga av elektriciteten snart så vi bestämde att åka och ta en drink på Costa del Mar. En rätt så ny öppnad bar i Trianda, ligger precis vid havet och är jätte mysigt. Satt där i flera timmar och pratade och hade det trevligt. Helt plötsligt så råkar Bvoula välta ut sitt glas så hela hennes drink flög rätt över bordet. En servitör kom springade och torkade upp det. Haha det såg så roligt ut. Glaset verkligen flög över bordet och vi skrattde ihjäl oss.

Måste göra mig iordning nu och ge mig ut i solen när det är så fint ute, Vad ska ni hitta på idag?


27 mars

Har varit och lekt hemma hos Bvoula idag med barnen. Det har varit fint väder hela dagen idag fast rätt så blåsigt. Men man märker att sommaren snart är här. Om det är lika fint väder som det var idag så blir det nog att vi åker in till lekplatsen i Trianda imorgon .


Bilden är tagen i Lindos i sommras.

Gårdagen

Igår var jag ledig hela dagen för det är den dagen som Grekland blev fri från turkarna. Så jag åkte in till stan tillsammans med Bvoula, Petro, Georgios och Footie, för att se på paraden. De stänger av flera gator inne i stan och klockan 11.00 så började paraden, en orkester spelade, massvis med barn från alla skolorna runt hela ön marscherade (stavning?) samt brandmän, militärer, poliser etc etc. Mitt i alltihopa så började det regna, så alla tog upp sina paraplyer istället för att lämna paraden, det får man tydligen inte, eller jo man får, men det anses vara fult. Det slutade regna efter en stund så då åkte paraplyerna ner igen. När alla militärerna hade gått klart så öppnade himmeln sig, så all publik sprang därifrån till sina bilar och kvar blev den stackars paraden.

Vi körde till en bowling hall för att spela bowling tillsammans med Xristofos och två av hans barn, Irini och Nikolas. Spelade i en timme sedan fikade vi och åkte hem. Petro skulle nämligen iväg och träna bågskytte, så Bvoula och jag kollade på paråkningen i konståkning när barnen hade somnat.


Mallorca

Så där ja. Nu gick det bättre att ladda upp bilderna. Så här är då några bilder från när Sandra och jag var på Mallorca och jobbade på ett hotell i ca 2 1/2 månad.
 

Hotetur, Hotel Linda, det var här vi jobbade i deras restaurang. Vi bodde
även på hotellet, i en liten lägenhet i källaren som vi delade med en finsk
tjej, Heini.



Sandra och jag jobbade nästan aldrig samma tider, men en
del dagar i veckan så jobbade vi båda två kvällspasset och
innan alla gästerna kom för att äta så kunde det se ut så här.


Vi skrattade åt allt och alla. Försökte lära våra spanska arbetskamrater svenska
ord och fraser.


När vi inte jobbade så gick vi långa promendar vid stranden.


Vi festade även på Mega Park.


På lediga dagar så åkte vi oftast in till Palma och shoppade. Men
även till Magaluf där denna bilden är tagen.


Inne i Palma så gjorde vi även ett beök i Katedralen. Gick på en gudtjänst där
en kväll med, för att sedan åka vidare in i Palma till Svenska Kyrkan
 för att hitta mina föräldrars bröllopsfoto (de gifte sig där).


Sandra och finska Heini festar loss inne på Mega Park.


Heini åkte hem någon vecka innan oss. Och en dag fick vi ett sms av henne
 där hon bad oss mötta hennes kusin som skulle komma till Mallorca för hon
 hade skickat med något till oss. Så vi gick och mötte henne och det visar sig
vara Heini som kom tillbaka. Sandra och jag blev jätte chokade och var det
hela den dagen. Gick till ett cafe för att fira att Heini var tillbaka.


Världens godaste glass fann vi.


Saras sista natt spenderades på Mega Park.


Vår lärare Lasse kom och hälsade på oss för att se hur vi hade det. Efter att
ha vissat han runt på vår arbetsplats/bostad så åkte vi upp till bergen
och åt middag.


Vi hade ibland väldigt långa siestas som oftast spenderades inne i Palma
för shopping.


Jag väntar på att Sandra ska sluta sitt kvällspass, här tillsammans med Vivi,
Sandy och Inma som även dem har jobbat under kvällen.


Ja, det var några bilder från Mallorca. Vi hade sjukt roligt där och längtar tillbaka. Men vi ska tillbaka, eventuellt nu till sommaren.

Piraterna

Har försökt att ladda upp en massa bilder från Mallorca, men lyckas inget vidare. Det tar alldeles för lång tid, så får se om det går bättre imorgon.

Pojkarna och jag gick en lång kvällspromenad och gömde oss för pirater. Vi smög på tå och gömde oss bakom träd och buskar, så att inte piraterna skulle se oss. De tyckte det var väldigt spännande och trodde givetvis att det verkligen fanns pirater som letade efter oss, de hoppade in bland alla buskarna och la sig på magen och sa "shh", "oh lyssna! Nu kommer dem, spriiiiing" och så sprang dem till nästa buske. Så höll dem på i en evighet, tills det att Emil blev rädd. Vi hörde något ljud en bit ifrån oss och Emil blev rädd och sa med en skräckslagen röst."rädd Emil, inte piratna komma nu, heeem gååå nu! bli mörkt snart"  och tog tag i min hand med ett fast grepp. Alex tittade åt det hållet som ljudet hade kommit ifrån och började skratta så att han nästan trillade ihop. Det visade sig att det bara var en katt som hade lekt inne i en buske. När Emil förstod det så började även han att skratta och sa "Inte piratna, skoja katten bara" och så började han sjunga "lilleee KATT, lille söteeee kaaAAAtt......EN" 



En ny vecka

Hela gårdagen spenderade jag med väskor som skulle packas upp. Har varit här i snart 10 månader och har tydligen samlat på mig en hel del med kläder och diverse grejer sen jag kom hit. Vet inte riktigt hur jag ska få hem allting då jag bara får ha 20 kg plus handbagage. Mina två stora resväskor var jag tvungen att sätta mig på för att kunna stänga dem, jag hade även ett flertal mindre väskor och några stora påsar som jag packade med kläder och grejer när jag flyttade i Lördags. Så hur jag ska få hem allting är för mig ett stort frågetecken. Men än är det några månader innan jag behöver bekymra mig om det.  

Nu är det Måndag igen, en ny dag och en ny vecka. Det är även exakt ett år sedan som jag och Sandra åkte till Mallorca, Spanien i 9 veckor för att jobba. Känns som att det var igår vi var där. Laddar upp bilder när jag kommer hem igen från tiden på Mallorca, måste nämligen ta mig något att äta till frukost nu innan jag ger mig iväg till familjen.

Flyttat

Hej bloggen!

Har inte skrivit på några dagar nu, men har inte riktigt haft tid, sorry. Jag fick nämligen reda på i onsdags att jag måste vara ute från min lägenhet senast lördag kväll (idag).  Anledningen till det är att min lägenhet och de andra två som är i samma hus, hyrs ut till guider som jobbar här under säsongen. Egentligen skulle de inte ha kommit förens den siste mars, men tydligen så kommer dem redan imorgon. Så det var bara för mig att leta en ny lägenhet. Vilket är ganska lätt här. Bvoula kände någon som i sin tur kände en annan som hade en lägenhet att hyra ut. Vi åkte och tittade på den och den var helt okej. Vi var även och tittade på ett litet hus, i typiskt grekisk stil, vitt med blåa detaljer, trångt invändigt och väldigt mörkt. Så valet blev givetvis den första lägenheten.

Hade tänkt att ha allting packat och klart igår, men det gick inte rikitgt som planerat. Jag åkte nämligen med Bvoula in till stan och shoppade istället. Vilket är mycket roligare än att packa, eller vad säger ni? Fick med mig tre par kjolar, en tygväska och ett par skor hem. Blev väldigt nöjd med alltihopa, speciellt skorna. 
 

Efter att ha stigit upp klockan 6 imorse för att packa ner allting, så är jag nu i min nya lägenhet. Har inte orkat packa upp någonting än, utan det blev till att åka och handla mat, då det är stängt på på söndagar. Ska laga någon kvällsmat nu och sätta på en film här i röran. Vi hörs imorgon istället!


Onsdag morgon

Klockan är åtta och jag har varit vaknat alledeles för tidigt idag, var uppe redan klockan sex. Försökte att somna om men inte gick det, så gick upp och tog en dusch för att bli lite piggare. Det hjälpte faktiskt! Börjar inte fören om en timme så tänkte faktiskt ta och baka scones nu till frukost och givetvis pressa en apelsinjuice.


Lek, lek och mera lek

Hittade denna bilden på busungarna och jag. Den är tagen någon gång i november/december om jag inte minns helt fel.

Barnen och jag har varit på lekplatsen hela dagen idag, de sprang upp och ner på klätterställningen tills att de var alldeles svettiga. Där var fullt med barn där idag som de lekte och hade roligt med, så roligt att de aldrig ville gå därifrån. Men efter många om & men så satte de sig helt slutkörda i vagnen vid halv tre. Vi hann inte så långt fören Panagiotis kom körande från sitt jobb, så vi åkte med honom hem. Slapp köra dem i vagnen upp för den långa backen som aldrig tar slut! Det är de jobbigste med att ta pojkarna ner till byn, måste gå upp för en jätte lång backe på vägen hem.

Bvoula ringde nyss och undrade om jag ville komma och fika. Det är ju så fint väder idag så det blir nog trevligt! Vad ska ni hitta på idag då?

17 mars

Godmorgon! Sitter här färdig och dricker min ny pressade apelsinjuice! Ska iväg till familjen om 10 minuter. Vädret är alldeles underbart, klarblå himmel utan ett endaste moln, så det kommer defenitivt att bli utelekar idag. Får se om vi går till lekplatsen och leker en stund.
 
Mitt Internet fungerade inte igår, så det blev inget bloggande. Jag och pojkarna var i allafall ute hela dagen i solen och lekte, gick en lång promenad, plockade blommor, etc. Runt tolv tiden gick vi upp för att göra iordning mellanmål som vi åt ute på deras terass. Sen ville de måla med vattenfärgerna så det gjorde vi i ett tag och målade även dem till katter i ansiktet vilket de tyckte var jätte kul. De kröp runt på golvet och "mjuade" hela tiden. När de skulle äta vars en rispudding så sa Alex "Hälla ut golvet, katterna äta så". Han ville alltså hälla ut rispuddingen och äta den från golvet, men nej så roligt ska vi inte ha. Så de fick snällt sätta sig vid bordet och äta så att de kunde fortsätta att leka katt sen.
 
Nu måste jag iväg, hörs när jag är hemma igen!

Frukost på terassen

Jag har precis satt mig ute på min terass med nybakta scones och en färsk pressad apelsinjuice. Solen skiner och det är inte ett moln på hela himmeln. Inte nog med det så är jag ledig hela dagen idag. Kommer defenitivt att spendera hela dagen här i solen med en bra bok och färsk frukt. Kan det bli bättre?


Vattenfärg

Idag har det regnat hela dagen, först nu det har slutat och solen har kommit fram. Så pojkarna och jag bestämde oss för att måla med vattenfärger. Vilket de tyckte var jätte roligt. Vi satt och målade i över en och en halv timme! De som alltid tröttnar på att rita efter tio minuter en kvart. Men med vattenfärg var det tydligen roligare. De första teckningarna blev nästan dränkta med vatten istället för färg, så jag fick sitta och doppa penslarna i vattnet och sätta på färg till dem istället. Vilket de tyckte var helt okej, annars är det alltid "själv göra, själv" . Det blev en hel hög med teckningar som de målade i alla möjliga färger. Vi gjorde även några teckningar med deras hand och fot avtryck. Var lite svårt att måla på färgen på deras fötter, de låg och skrattade hela tiden för att det kittlades.
Efter allt målande så var hela köksbordet en färgglad yta och pojkarna likaså. Så de fick gå in och bada av sig all färgen. Tur att det var vattenfärg, så det kom ju av direkt! Satte på dem pyjamaser och la oss i soffan för att titta på Byggare Bob. De somnade efter en halvtimme, bar in dem i sängarna och städade undan all färg så att det var fint till Linda kom hem.


Trianda

Kom hem för en stund sedan efter att ha varit i Trianda på lekplatsen. Vädret har faktiskt varit riktigt härligt idag, de gråa molnen försvann och solen dök upp. Så vi bestämde oss för att åka och leka. Kom fram vid 10-tiden och handlade några mackor som vi satt och åt. (Pojkarna hann inte äta frukost innan vi åkte). De åt upp snabbt så att de kunde få gå och leka. Upp och ner, ner och upp, sprang de på klätterställningarna. Svettiga blev dem så de tog en liten paus och drack lite vatten, tills det att de fick syn på Bvoula som kom körandes. Då började de istället att ropa på Georgios och Footie. Oj, vad de blev besvikna när de upptäckte att både Georgios och Footie hade somnat i bilen.

Bvoula väckte dem så att de kunde leka tillsammans allihopa. Vilket de gjorde också. Åkte rutschkanor flera gånger, sprang och jagade varandra, klättrade, gungade, ja allting man gör på en lekplats! Alex kom fram till mig och pekade på en liten flicka i tvåårsåldern och sa "söt flickan" med ett stort leende på läpparna. Sen sprang han tillbaka och lekte i några minuter med de andra barnen. Efter någon minut så går han fram till flickan och ger henne en puss på munnen. Det såg så himla roligt och gulligt ut så både Bvoula och jag började skratta! Då tittar han bara på oss och ler ännu ett stort leende och säger "pussade flickan, Alex, nu flickan glaaad!" Haha. När pusskalaset var färdigt och barnen var alldeles svettiga av allt lekande så gick vi ner till havet och de fick kasta stenar i vattnet.

Gick sen´en lång promenad och tog en fika på "The Cake Box". Vandrade sedan tillbaka till lekplatsen så att de kunde leka lite till. Tyvärr var inte Alex "flickvän" kvar längre, men inga sura miner för det inte!

Hade tyvärr inte min kamera med mig så det blev inga kort från idag. Får ta med den nästa gång vi åker dit. Måste gå och ringa min pappa nu, han fyller ju år idag!

Ha det bra alla!


Godmorgon

Kunde inte blogga alls igår, för det var strömavbrott från tjugo i två till tio över tio på kvällen. Och laptopen var inte laddad. Det gick inte heller att laga middag så vi åt bara mackor med ost och skinka, tomat och fetaost. När jag slutade klockan 20.00 så var det fortfarande ingen ström så lånade med mig några ljus från Linda samt en tändare. (Borde ha skaffat det tidigare, då det är strömavbrott rätt ofta här) Kom hem och tända ljusen så att man slapp sitta i mörker. Blev sugen på clementiner så tog ett blockljus och gick ut i trädgården och plockade både clementiner och apelsiner med mig in. Sen spenderades hela kvällen med en bok i handen tills det att jag somnade vid tio tiden.

Vaknade redan vid halv 7 idag, antagligen för att jag somnade så tidigt. Gick in i duschen och gjorde mig färdig. Så sitter här färdig nu fast att jag inte börjar förren klockan 9.

Bvoula, jag och barnen pratade igår om att vi skulle åka in till Trianda och leka där på en lekplats. Får se hur de blir med det, för är en del gråa moln på himlen. Annars kanske vi åker till något lekcafe istället. Men det är alltid så mycket folk där och de röker inomhus, vilket är sjukt äkligt. Ljudnivån är väldigt hög, så man får oftast huvudvärk. Men pojkarna tycker ju det är roligt!

De tyckte det var väldigt roligt att se när kläderna åkte runt, runt där inne.
(Gammal bild)


Ska ta och pressa en apelsinjuice nu, har nog blivit beroende av det. Men det är ju såå gott!


 

Solig morgon blir till grå himmel

Vaknade idag av en massa fågel kvitter, så gick upp och tittade ut. Sol och lite halvblå himmel. Perfekt för att sitta och läsa en bok på terassen. Så slängde i en tvättmaskinen och pressade lite apelsin juice, med apelsinerna som jag plockade här om dagen. Tog min bok och satte mig där ute. Solen sken, juicen var god och boken spännande. När jag kommit en bit in i boken så känner jag hur det är något som droppar på mig, tittar upp, och himmeln är molnig och grå. De började att små regna. Jaha så var det med den solen. Tog mitt halvtomma glas och gick in. Nu åskar det för jämnan där ute och regnar i mellan åt. Vädret kan verkligen ändras snabbt!


¨

Promenad

Har nyss kommit hem igen efter att ha gått en lång promenad i blåsten. Fast att det blåser som jag vet inte vad så var det faktikst rätt skönt att gå en runda, hade med min ipod så lyssnade på musik och var i min egen lilla värld. Gick inom i affären och handlade te, så tänkte hoppa in i duschen nu och sen sätta mig framför en bra film i mjukiskläder med en kopp te. Men innan jag gör det så ska jag gå ut i trädgården och plocka några apelsiner. Så det blir nypressad apelsinjuice till frukosten imorgon. Mums!

Vad ska ni hitta på ikväll?


Storm och lego

När jag var hemma hos Bvoula med familj i Måndags så råkade Georgios ta i sönder min cykel. Den ena mutern som gör så att luften stannar kvar i hjulet slarvade han bort? Så har inte haft någon cykel sen dess, utan har promenerat hem/tillbaka till familjen var dag. Har inte haft något emot det alls då det har varit riktigt fint vår väder hela veckan, ingen blåst, inte kallt och framför allt inget regn. Men nu när min cykel är lagad igen och jag skulle cykla iväg imorse till familjen, så var det värsta stormen ute. Det blåste så mycket att det inte ens gick att cykla. Fick leda cykel istället, vilket inte heller var så enkelt då vinden nästan välte både mig och cykeln.
Väl framme så gjorde vi pannkakor till frukost, suprise suprise, som de åt med god aptit. Var inne hela dagen och lekte lekar, läste böcker och byggde med legot. Efter de hade byggt både hus, torn, båtar och allt vad de kunde komma på så åt vi lite frukt och sen fick de gå in och duscha. Rena och fina så la vi oss i soffan och tittade på Pippi tills att de somnade.


Emil bygger ett hus. (det vita han har på kinden, kallas för kräm för er som inte förstod det;)


Hmm, var ska jag sätta desa bitarna?


Jag vet, jag gör ett torn istället.


Lamm, drakar och Maritsa

Har haft barnen idag hela dagen, så är ganska trött nu. Vi har varit ute större delen av dagen idag, då det har varit 19 grader. Jätte skönt. Gick en lång promenad och mötte då en grekisk gubbe som var ute och gick med sina sjuttio lamm. Tyckte väldit synd om lammen, som troligen bara har några veckor kvar att leva. För att alla greker grillar ett helt lamm när deras fasta är slut. Jag kommer absolut inte att äta utav det lammet, tänk om det är något utav de lamm vi mötte på idag!

På tal om grillning så var jag ju hemma hos Bvoula i Måndags där vi grillade jumboräkor, bläckfisk och andra fiskar. Vi åt även friterad bläckfisk, pommes, sallad, ett speciellt börd som de äter när de fastar och en hel del annat. Till efterätt så blev det baklava och grekiskt kaffe samt någon glassliknade grej som även det äts under fastan här. Tyckte det smakade kaffe. Efter maten så gick vi och flög en drake. När de väl fick upp den i luften så åkte den bara högre och högre tills bandet tog slut, men ingen fara, då satte de på ett nytt band och lät draken flyga ännu högre. Nya band sattes på med jämna mellanrum tills det att man knappt såg draken något mer, då släppte de taget och lät den flyga fritt. Hela himmeln var full utav draker så det var en ovanlig men trevlig tradition de har.


Här grillas det räkor


Mat förbereds


Georgios väntar på maten


Bvoulas kusin Bvoula, lagar mat


Blåsa serpentiner är roligare än att äta


Åkte vid sex tiden med Linda och Panagiotis till Maritsa till en villa som var omgjord till en bar/disco. Det var fullt med folk där i alla olika åldrar. Träffade Panagitotis kusiner där så vi hade sällskap med dem där inne. Trevligt var det och känndes lite konstig att vara på ett disco i en liten by, utanför stod det en massa bilar parkerade mitt i landsbygden.

Nu börjar Desperate Houswives och sen är det Prison Break. Så måste gå nu. God natt allihopa!

Fasta

Idag är jag ledig då det är en speciell dag här i Grekland. Det är nämligen så att deras fasta börjar idag. De fastar från och med idag och 40 dagar frammåt, därefter är det påsk. Så nu får de inte lov att äta kött, olja och något mer (kommer inte ihåg vad det var), förren om 40 dagar. Fast idag så måste alla äta seafood. Jag ska hem till Bvoula om en timme, för vi ska grilla, just seafood, och sen får jag se om jag följer med dem för att flyga drake, vilket många gör en dag som denna. Ska i allafall med Linda och Panagiotis till Maritsa (som är grannbyn) och ta en drink ikväll.

Nu tutas det här på gatorna. Får väl ta och göra mig iordning nu, hörs senare!

Video

Filmade lite igår efter att vi gjort klart allting, så här har ni resultatet! Blev lite snabbt kanske. men ni överlever!


RSS 2.0