Söndags utflykt

Kom hem rätt sent igår så orkade inte sätta igång datorn och blogga. Så får berätta nu istället var vi åkte igår.

Vi åkte till det svensk inspirerande cafet "Swedco" i Faliraki för att mötta upp Petro. Efter att ha druckit färsk apelsinjuice och de kaffe så gav vi oss iväg till Petros jobb. Han jobbar som elektriker och håller just nu på med ett finskt hus, som är byggt utav trä. Vilket är väldigt ovanligt här, då alla husen annars är gjorda utav cement. Så Bvoula ville åka och kolla på det. Det låg högt uppe på ett berg och hade en otroligt fin utsikt över hela Faliraki.

Petro var tvungen att jobba så vi andra åkte istället vidare till Seven Springs . Där vi tänkte gå en promenad. Det ligger uppe i ett berg och är ett väldigt fint och mysigt ställe. Men när vi kommer fram så hade Footie somnat, vi ville inte väcka honom så åkte istället vidare till Charaki Hariki där vi gick en promenad och åt middag på en restaurang precis vid stranden. Det var jätte mysigt och solen värmde skönt. Efter att ha ätit så ville barnen leka vid stranden så vi gick ner där och satte oss precis vid vattnet, Georgios och Footie kastade stenar i vattnet och skrattade konstant, Då fick plötsligt Footie för sig att ta ett bad, så han sprang ner i vattnet och efter kom Bvoula och försöker fånga honom. Han lyckades bli blött upp till låren, och började gråta, Så där slutade vår trevliga strandpromenad. Gick tillbaka till bilen med en gråtande Footie och en arg Georgio som ville leka mer. När Footie hade fått nya kläder och vi alla satt i bilen igen så körde vi till
Tsambika Beach, Men bestämde oss för att inte ta en promenad längs stranden, i fall att Footie skulle få för sig att springa i vattnet igen. Så åkte istället till turistorten Kolymbia som är omgiven av eukalyptus träd. Gick en promenad där i en närbelägen by och tittade på alla träden mm. Klockan började bli mycket och det började att skyma så vi satte oss i bilen igen och åkte inom konditoriet här i byn, där vi handlade en cheescakse som vi delade på när vi kom hem.

Det var en väldigt trevlig dag med mycket sol och en hel del att se, Bvoula och jag tänkte ta och åka upp till Tsambika Monastery en dag när vi inte har pojkarna med oss. För det ligger nämligen uppe på ett berg och man kan kan bara köra upp halva vägen. Sen måste man gå den 350 steg långa trappan upp som leder till Tsambika Monastery. Men det ska vara värt att gå upp för de trappstegen sägs det. Både för den otroligt vackra utsikten men även om man vill önska sig något. Det sägs att kvinnor som har svårt att bli gravida ska gå upp för de 350 trappstegen, barfota, och be/önska sig ett barn. Om då kvinnan blir gravid så ska hon döpa barnet till Tsambikos, pojke eller Tsampika, flicka. Namnen är unika för Rhodos och finns därför ej på någon annan grekisk ö. Tydligen så ska det funka, och Bvoula vet/känner en del som det har fungerat för.

Och nej, vi ska inte be om att bli gravida. Det är inte därför vi åker dit. Haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0