Grannens gäster

Grannen här bredvid har några grekiska gamla tanter på besök. De kom precis över till mig och gav mig en hel påse full med apelsiner. Så nu kommer det att bli ny pressad apelsinjucie till frukost igen. Var någon dag sedan jag hade det, det är ju så himla gott! Speciellt när man plockar dem själv från ett träd, det smakar liksom bättre på något sätt då.
Nej måste verkligen göra mig klar nu.


Söndag

SItter här nu ute i solen på min uteplats. Det är 22 grader varmt och solen bränner. Ska snart ge mig iväg hem till Bvoula. Vi tänkte åka på en liten biltur, men var vet vi inte än. Får se om vi åker ner till en strand och badar, det hade varit skönt!
Får nog ta och göra mig iordning nu så att vi kan komma iväg!

En tjuv går lös

Här i den lilla byn Pastida, där jag har bott de senaste tio månaderna, springer där runt en inbrottstjuv. Han har hittills brutit sig in i tre hus. Man tror givetvis att han är ute efter att ta stora dyra grejer så som datorer, smycken, pengar etc. Men nej det är inte alls det han tar. Utan han bryter sig in i husen och tar några euro som ligger på köksbordet, mat ur kylen och ett par skor som står framme. Thats it! Sedan går han igen. Med tanke på att det är allt han tar så tror jag faktiskt att det är en uteliggare. 

På kvällstid så kör här runt en massa polisbilar och letar efter honom. Han har nu brutit sig in i tre hus på de senaste tre dagarna. Undrar var han slår till ikväll? 

Donera ris gratis

Jag har hittat en jätte bra sida på nätet där man enkelt och snabbt kan donera ris till fattiga barn runt om i världen. Allt man behöver göra är att svara på frågor. Det går till så att man kan välja olika kategorier ex: Språk, Geografi, Matte osv. Sen får man en fråga med fyra olika alternativ att välja på. För varje rätt svar så doneras 10 grains (ca 0.65 gram) ris till fattiga barn. Gå in här nu och skänk ris gratis. 


Utelåsta

Har nysss kommit hem. Det har varit riktigt härligt vårväder här nu de senaste dagarna. Soligt och mellan 20-25 grader varmt varje dag. Mina långarmade tröjor används inte mer, och kommer förhoppningsvis inte att behöva dem på de närmsta taget.

Pojkarna och jag har spenderat hela förmiddagen hemma hos Bvoula. De har lekt tillsammans med hennes barn och haft det roligt. När vi kom hem igen så var det låst över allt och ingen var hemma. Så jag försökte leta upp nyckeln men kunde inte hitta den. Så gick och kände på alla fönsterna och tur nog så var Emil och Alex fönster lite öppet. Lyfte upp Alev så han fick klättra in och sedan gå och öppna terassdörren innefrån, där nyckeln satt i. Tog ett tag innan han ville släppa in mig och Emil. Han stod där inne och vinkade till oss istället men började sedan att vrida på nyckeln. Väl inne så åt vi lite fruktsallad och sedan somnade dem.


RSS 2.0