Forsta Advent

Idag ar det forsta advent, kanns ju dock inte som det nar man tittar ut genom fonstret, solen skiner, klar bla himmel och en massa fagelkvitter. Ar ju inte direkt samma julkansla man har har som man har hemma. Ingen sno och ingen kyla precis. Men daremot sa har jag sett att de har borjat satta upp tomtar och allt som hor till i affarerna. Maste erkanna att det ser valdigt konstigt ut med en massa tomtar och ljusslingor nar folket gar omkring i sommarklader.
Pa tal om tomtar sa var jag och pojkarna inne i en leksaksaffar har nere i byn igar, och dar fanns en jatte stor tomte dar inne som stod precis vid dorren. Sa nar jag satter vagnen utanfor affaren och tar barnen i varsin hand for att ga in, sa ser Emil tomten och borjar nastan grata och satter sig i vagnen igen och sager. vanta har med en sckrakslagen rost. Men givetvis sa vill Alex fortfarande in i affaren sa han drar mig i handen och det slutade med att Emil gick med pa att ga med in om han blev burren utav mig. Okejda. Nar vi handlat det vi skulle sa gar Alex fram till den stora tomten och kramar honom, och sager till Emil, den inte farlig, duktig tomten, med ett leende pa lapparna. Vilket Emil inte holl med om och blev jatte glad nar han val fick sitta i vagnen igen, han har nog aldrig suttit sa stilla och tyst som han gjorde da.

Mexikanska tortillas...

...finns tydligen bara i en enda affar har, och den ligger ett bra tag har ifran, sa Linda akte dit och handlade hem ett x-antal forpackningar idag. Sa det blev sjalvklart Tacos till kvallsmat idag, jattegott var det!
Vi satt framfor teven hela familjen och nar pojkarna atit klart sa gar de och satter pa sig skor (den ena mina och den andra Lindas) och sager pa grekiska att de ska packa sina vaskor och ga, haha.. Sa de oppnar dorren och Emil springeer ut i ett alldeles for stora skor, som tillhoir mig, och Linda efter honom.  Far in honom igen och han sager till Linda: Forbaskade unge! som bade jag och Linda har rakat saga till dem vid nagot tillfalle, da de helt enkelt har varit helt hopplosa pa att lyda!  (men oj vad roligt det lat nar de kom fran en 2.5 aring pojke, som dessutom verkar tro att hans mamma ar en unge).

Living dolls

Har suttit och kollat pa en dokumentar om forldrar som later deras barn tavla i olika skonhetstavlingar i USA. Det var till och med sma bebisar som var med och tavlade, de vara bara nagra manader gamla. Tyckte det var helt sjukt. De sminkar dem som de ser ut som Barbie dockor och fixar deras har, de har till och med lostander pa dem, for att de inte har fatt alla tander eller tappat sina mjolktander..

Sag att den aven fanns pa YouTube bara sok pa Living dolls. Hittade aven en annan dokumentar, Little Beauties, som handlar om samma sak.



Dokumentaren Little Beauties, del 1

R.I.P

De senaste dagarna har har inte varit sarskilt roliga. Barnen farmors mamma, som bor har med oss i ett litet hus i tradgarden, hon dog i Torsdags eftermiddag. Hon blev narmare hundra ar gammal och har varken kunnat ga eller ata sjalv. Sa hon har bara legat i sin sang de senaste aren. Inget liv precis.

Under Torsdags kvall/natt sa kom har hit en hel del slaktingar fran Santorini, dar nagra utav hennes barn bor. For att vara med pa begravningen som var igar. (Har sa begravs man dagen efter man har dott, for att foritiden sa hade de namligen inga kylrum och i med att klimatet ar sa pass varmt sa kunde man inte vanta langre). Jag och barnen var inte med pa begravning, och var inte heller hemma under hela formiddagen med tanke pa att deras foraldrar inte tyckte att det var passande (bla for att gammelfarmorn lag i sin kista utan locket pa) sa vi var istallet hemma hos Bvoula och lekte med Gerogios och Footie. Kom hem igen runt klockan ett da de skulle sova middag, och nej de sag inte gammelfarmorn da heller, utan vi gick upp och tittade pa Byggare Bob.

Pojkarna vet om att hon inte finns inne i sin lilla stuga langre, utan de sager bara, I himlen den gamla tanten, uppe i luften.


(Och ja, nu fortiden har de kylrum har, men de flesta begravs anda dagen efter.

Zara

Denna korta svarta klanning fick folja med mig hem forra gangen jag var pa Zara. Ingen markvardig klanning precis, men med dem ratta accessories sa kan den nog fa det dar lilla extra. Tanker mig den med ett langt halsband, nagra armband i olika storleker tillsammans med en vaska i samma farg, och ett par hogklackade skor, Tror pa det faktiskt :)


Ursakta bildkvaliten.

Klanningar

Kollade runt pa Asos och hittade bland annat dessa tva klanningar, me like me like. Ar dem inte helt underbara? De far hemskt garna flytta hem i min garderob! Speciellt den till vanster.



Vill ha Tisdag

Vaknade idag och blev jatte sugen pa att aka in till stan och shoppa. Men nej det gar ju inte, for det ar ju Sondag idag och inga affarer har oppet. Ahh, jag som ville handla nya klader ! Far helt enkelt aka in pa Tisdag eftermiddag istallet, da jag ar ledig, Ge mig Tisdag nu!

   

Lordag

Hej bloggen!

Idag har jag haft pojkarna som vanligt till klockan 14.00 sedan kom deras mamma hem och hon och jag at mat och snackade tills Alex vaknade.

Jag gick ner till affaren och handlade lite gott. Sen hem igen. Linda och pojkarna akte pa ett brollop klockan fem och da kom Angelici med lilla Olga. Hon behovde hjalp med nagra grejer pa datorn. Hjalpte henne sen lekte vi lite med Olga och fikade.




18 grader med regn och blast

Som rubriken lyder sa har det regnat hela tiden, fram tills nu, och blast, men anda inte varit kallt. Men vi, bestamde oss for att vara inne hela dagen och leka. Sa det blev att vi spelade memorie, byggde med legot, byggde en koja, lekte folja John, pjatt och at pannkakor med hemmalagad blabarssylt och choklad och banan. Nar de hade fullt med blabarssylt och choklad i hela ansiktet och pa kladerna sa fick de bada sa att de blev rena och fina igen.

Nybadade och med pyjamaser sa tittade vi pa en film i soffan och de somnade efter tio minuter. Bar in dem i sangarna och sedan var det roligaste kvar, not, diska all disken, stada undan alla leksaker som var utspridda over hela huset osv.

Ja det var val min dag idag, ar ledig nu, tankte egentligen aka in till stan men vadret ser inte sa lockande ut. Sa far ta det en annan dag istallet. Far se om jag gar hem till Boula istallet. Vad ska ni hitta pa idag da?

Ebbe 2 ar

I Fredags fyllde Ebbe 2 ar, sa jag, Linda och pojkarna akte givetvis dit for att fira han. Det var Ebbe och hans foraldrar, Jenny och Erik, Eriks bror med flickvan och deras fem manader gamla flicka, Juni. En annan svensk kvinna med hennes dotter Liv och Claire med hennes son Jannis. (de anda som inte var fran Sverige).
De bodde jatte fint mitt inne i stan, och hade en jatte mysig lagenhet/hus. Blev bjudna pa massvis med kakor och graddtarta, och saft (som inte finns att kopa har i Grekland). Jatte trevligt och gott var det :)

Kossa

Jag och barnen hade precis gatt ner dar nere i tradgarden och da pekar Emil pa nagonting pa andra sidan gatan och sager:

- Titta, kossa dar borta.

Forstar inte vad han menar, for dar ar ju ingen kossa?! Sa fragar honom, var da? Han pekar igen och sager: Kossa,kossa, muuu. Och tar Alex i sin ena hand och mig i den andra, Vi gar over gatan och han gar fram till ett olivtrad och pekar igen och sager, se fia kossa.
Och nej det var ingen kossa han pekade pa utan bakom tradet sa stod dar en gammal grekisk tant och plockade oliver. haha. Tur att han inte sa det pa grekiska i allafall. =P

Den gammla "kossan" tyckte det var roligt att fa sallskap och gav oss nagra apelsiner (fast att var tradgard ar alldeles full) och  pojkarna borjade krama henne och sedan hjalpte de henne med att plocka upp oliverna, som hon slog ner fran tradet, och la dem i en stor tunna.

All the way

,


Craig David - All the way

Fars dag

Idag ar de farsdag, har  pratat med papsen nu i telefonen och sagt grattis :) Han fick ju ingenting med tanke pa att jag ar har i Grekland, men han far val ha nagot nar jag kommer hem igen :)

Angelici ar har nu sa haller pa att  hjalpa henne med nagra bestallningar hon ska gora, hon vet tydligen inte hur en data fungerar? Och det ar forsta gangen som hon anvander en. Har nyss lart henne hur man anvander musen, hah, men de gar inte sa bra sa jag far skota hennes bestallningar istallet, medans hon pekar pa vad hon vill ha. och givetvis oversatta allting dar star, ryska ar namligen inte min starka sida ;)
Det roligaste var nar tilda skrev till mig pa msn for en liten stund sen och den lilla rutan nere till hoger kommer upp,

Angelici: What's that?? (pekar pa rutan och ser ut som ett  fragetecken)

Hahahaha.


Mina nya skor

Lovade ju en bild pa mina nya alsklingar, har har ni dem :) Vad tycks?


Olivplockning

Har precis kommit hem igen fran en p romenad. Och har ar det tydligen dags for oliverna att plockas av fran traden.  Fast att  de inte alls ser mogna ut sa var de fullt med folk som stod och raffsade ner oliverna med nagot som liknade en kratta, fran alla traden. Men tydligen sa ar det sa det gar till, de ska plockas ner nu i november manad och sedan lagger de dem i en flaska/burk med nagon vatten blandning, antar att de mognar dar i.


Men men..  fick ett packet fran mamma i fredags, dar det bland annat lag en Veckorevyn, lite svenskt godis och tva dvd filmer i, sa far val se om jag ser en ikvall och mumsar pa godiset :)

Vad gor ni denna sondagen?        







Duktiga Sophia

Har  tvatta 4 maskiner nu, samt hangt dem pa tork, stadat rummet sa det ar rent och fint, oj vad jag kanner mig duktig nu, har dessutom hunnit med att busa lite med pojkarna. Heh.

Var forresten i stan haromdagen och handlade bland annat ett par nya skor♥,  kan slanga in en bild pa dem senare, men ska forst ta och laga till lite nudlar, blir ganska hungrig efert allt stadande ;)


Imorse

Vaknade idag klockan 06.00 nar Linda och panagiotis akte hemmifran for att flyga till Athen, dar de ska vara tills imorgon kvall. Orkade inte ga ur sangen direkt sa lag kvar en stund och laste lite, runt halv 7 tiden gick jag och gjorde mig iordning for dagen, och klockan 07.00 kommer en yrvaken Alex och vill att jag ska bara honom. Vi gar ut i koket och han far lite mjolk i en nappflaska och lagger sig i sin sang igen, somnar och jag satter mig vid datan. En timme senare kom Emil och ville ha mjolk, sa han la sig i soffan med sin mjolk och nar den var slut byggde vi med legot tills Alex vaknade. Da fick de varsin macka och sedan gick vi en promenad, och lekte dar ute .

Nu sover de middag och deras farmor ska ha dem resten av dagen, tur de for jag har en hel del tvatt som maste tvattas. Sa ska ta och stoppa i en maskin nu.

Hors senare.


Sondag

Hej bloggen!

Idag har det inte hant sarskilt mycket, bara varit hemma, suttit och kollat runt pa lite olika sidor pa internet, sett en film. Tagit det lungt helt enkelt. Barnens lakare var har idag och de skulle vaccineras, de skrek och borjade grata sa fort de sag lakaren. Gud vad jobbigt det maste vara att vara lakare, alla barn borjar grata sa fort de ser en, haha..

Familjen ar pa kalas just nu, Panagiotis gudbarn, tror jag det var, fyllde ar. Men de lar val komma hem snart. Nej ska ta och lasa min Veckorevyn nu som mamma har skickat hit, tack ♥

Vad ska ni gora en sondagskvall som denna?


Nypressad apelsinjuice

I torsdags sa plockade barnen och jag nagra apelsiner fran tradgarden, var lite osaker pa om de var mogna an, vilket alla inte var, sa pressade de istallet till en apelsinjucie. Det blev super gott :) Far ta och se till att det blir en vana, ett glas nypressat apelsinjuice. Mums! Det tycker vi om ♥

Jobb minnen

Tittade igenom nagra bilder pa usb-minnet och hamnade i mapparna fran Mallorca. Var ju egentligen inte sa lange sedan man var dar, men gud vad lange sen det kanns.

Den 23 mars till den 27 maj 2008 jobbade Sandra och jag pa ett hotell i Can Pastilla, Mallorca. Hade sjukt roligt dar, och larde kanna en hel del manniskor dar, vissa som man forftarande har kontakten med. Roligtroligt. Verkligen ett minne for livet. Och sommaren 2009 kommer vi tillbaka, fast denna gangen pa semester ;)



Heini och jag pa jobbet.




Jag med tva utav kockarna i koket.

Hej forsta november..

.. och hejda alla turister!

Ja nu ar det den forsta november och alla turister aker hem, Gamla Stan stanger, alla batutflykter slutar ga, hotellen stangs, inga fler charterflyg flyger hit, sa hur ar det egentligen att bo pa on o i den Grekiska o varlden, utan alla turister och allt vad de medfor? Ja, det ar det jag ska fa ta del av nu, de narmaste manaderna. Intressant, javisst!

Annars har dagen bestat utav barnpassning, fran nio till halv ett var det lek och bus som gallde. Vi packade en vaska med blojor, lite frukt, vatten, kex och bocker och gick bort till kyrkan och hade en liten picknik. Vilket de tyckte var jatte kul. Vi lekte aven kurragomma och att gomma sig bakom trad, buskar och under stolar/bankar ar valdigt roligt for tva tvaaringar. Men Emil nojde sig inte med det utan ville aven hanga i bordet, dar han trillade ner och det slutade med en blodig haka och en skrikande unge. Efter lite trostande och en del kramar sa laste vi nagra bocker och at frukt, lekte lite till och sedan gick vi hem igen for att bada och titta pa byggare Bob, och sen sova middag.


RSS 2.0