den tjugoattonde september tvatusenatta

Regnar ute just nu, sa sitter har och dricker te och tittar pa "save the last dance", en jatt bra film tycker jag. Den ar dock snart slut sa far antingen bli en ny film eller ocksa sa tar jag och lagger mig och laser min bok "Djupt vatten" av Joy Fielding, har inte kommit sa langt, men den verkar vara bra iaf :) japp, alternativ tva lar det nog bli, ar ju sa harligt att fa krypa in under tacket med en bra bok nar det regnar dar ute. ♥
Ska ju dessutom ha pojkarna imorgon, hela dagen, sa har verkligen passat pa att vila upp mig idag. :) for imorgon blir det fotbollsplanen som galler, de maste ju borja redan som sma for att bli proffs =P

Ha det bra

Sophia ♥

250908

Dagens outfit!



Halsduk: Zara
Linne: Terranova
Jeanskjol: New Yorker
Leggings: H&M

Restaurang

Igar eftermiddags blev det jobb i butiken for min del, ett hundra bonbonjeres skulle till Frankrike, och det var mitt jobb att gora dem. Kan ju saga att det tog otroligt lang tid, for de var en massa krimskrams detaljer som skulle goras i olika steg. menmen. Fardiga blev dem iaf :)


Darefter blev det in till stan for att alla som jobbade under konferansen var bjudna pa restaurang.Det blev pa grekiskt vis, dvs, ingen egen portion utan olika ratter satts pa bordet och sa far man ta vad man vill ha.

Forst var det tre olika sallader bland annat en grekisk och en med soltorkade tomater, som vi at med vitloksbrod och ostbrod. Sedan blev det lamm med ungspotatis, vindolmar med yoghurtsas, en sallad med permasanost, friterade bollar fyllda med smaksatt ost och starka grekiska kottbullar. Nar de faten blev tomma serverades det grekiskt kaffe och darefter efteratterna, som var cheescake med korsbar och varm brownie med vaniljglass. Det var super gott allting, det blev dock inget lamm for min del!

Lekplatsen

Runt nio imorse var bade jag & pojkarna fardiga for att ga ut. Vinkar hejda till deras mamma och tar vagnen och promenerar ner till lekplatsen! Da det brukar lata sahar:

A  - ekpatsen, leka, ushkana (ropar glatt).
E  - handla forst.
S  - jassa. vad vill du handla Emil?
E  - memil handla vatten.
A  - meeeelooon! (skriker)

Sa det blev inom i affaren for att handla, vilket de tycker ar jatte roligt. De pekar pa alla matvaror de gar forbi och sager: "aah?".

Var nagra timmar pa lekplatsen och sedan blev det hem och de byggde en koja medan jag gjorde omelett till dem. At, badade och sedan sov de middag!


Ny design

Har inte haft sa mycket for mig idag, gatt en promenad, pratat i telefon & suttit vid datan. Sa passade pa att gora en ny design, sahar blev resultatet. Vad tycks?

Har ar nagra bilder fran nar bror var har och halsade pa, da vi bland annat akte till den underbara on Symi.






Mamma Mia

Var och sag pa "Mamma Mia" igar, den var sjuuuukt bra & rolig med! Trodde faktiskt inte att den skulle vara sarskilt bra alls, men se vad man kan bli overaskad! Lite kul ocksa att den ar inspelad har i Grekland och att Meryl Streep faktiskt sjunger sjalv, inte alls dubbat. Hade ingen anning om att hon kunde sjunga sa bra!
Den var helt enkelt en sevard film, sa ni som inte har sett den, se den!


"Mamma Mia" trailern:




Nar vi kom ut fran bion sa regnade det, ja, de regnade! Inte lite i heller, det var som om hela himmeln oppnat sig! Forsta regnet detta aret, och formodligen det sista iaf tills i borjan av november, da det regnar hela manaden!

Men idag ar det soligt och temperaturen ligger pa 26 grader :)

Helg!

Denna vecka har gatt sa fort, har knappt haft barnen nagot alls utan varit i butiken det mesta. Skont att komma ifran de ibland och gora nagot annat. Men nu ar jag saa trott pa att sitta och gora bonbonjeres. Tack och lov blir det inga fler forrens den 11 oktober, da de ska vara sjuhundra stycken gjorda. An sa lange ar de gott om tid, men ska verkligen se till att borja tidigt denna gangen, tror inte man blir lika trott pa det da, om man gor nagra varje dag eller sa!

Har nyss atit mat, fisk och potatis, mums! Ikvall blir de bio med Linda & Panagiotis. Den omtalade "Mamma Mia", far se om den verkligen ar sa bra som alla sager!



Onsdag eftermiddag

Efter att ha spenderat ett x-antal timmar i butiken sa akte jag in till stan. Va hungrig sa det fick bli nagot snabbt och enkelt - Mc'donalds. Inte de godaste men de funkar! 

Ringde mamma for att hora hur de hade gatt med min bestallning fran Panduro Hobby, de skulle eventuellt komma redan pa fredag, brabra! Blev bland annat en snygg Scrapvaska i brun&rosa. Hoppas den ar fin i verkligheten med!


Gick sedan till Zara, maste bara saga att det finns sjukt mycket fina klader dar nu till hosten, och det ar ju inte sa varst dyrt dar heller, sa det tycker vi om ♥
Handlade en brun kofta, en tunika och en scarfs/halsduk darifran. Blev supernojd! :) Hittade aven tva sjukt snygga hostjackor, en kram vit och en svart/gra/vit, kunde bara inte bestamma vilken utav dem jag ville ha, vad tycker ni later snyggast?


Occasions

Sitter har i Lindas butik nu, som ar en dop, brollops & festklannings butik. Brukar hjalpa till har ibland, att forebereda en massa infor dop och brollop. Haller pa att gora nagra broscher som man satter pa gasterna pa ett dop, de symboliserar att man ar vittne utav dopet. Ska fortsatta med fler bonbonjeres sen men vantar pa en leverans utav klanningar som ska komma nu nagon gang! Spannande att se hur de blev! :)


Idag & igar

Hela gardagen spenderades i Stan, dar jag inhandlade en ny klanning fran Zara, ett linne fran Terranova, en stickad kofta fran Terranova, ett par skor (kommer ej ihag namnet) och tva ringar fran OH LA LA fashion accessories. Blev mycket nojd med alltihop. De har kommit in jatte mycket nu som jag bara maste ha, sa de kommer definitivt att bli att jag aker in till stan pa torsdag eftermiddag, da jag ar ledig!

Idag sa var jag och barnen med deras mormor och morfar i Kalithea. Badade dar pa Ving's hotell, dar ar sjukt fint och man far verkligen den dara semester kanslan nar man ar dar! :)
Eftermiddagen sa hjalpte jag Linda i hennes butik, med fler bonbonjeres, Fast till ett dop. Hann inte bli klar med alla trehundratjugo idag, sa ska dit igen imorgon bittig och fortsatta!

 

 


Grillning!

Idag har vi haft en liten grillfest har nere i tradgarden med den narmaste familjen, allt som allt var vi tjugo personer. Vi hade de trevligt och det serverades god mat sa som, grillad fisk som Emilios (farbror) och Alexandros (farfar) hade fiskat samt tiger raker och blackfisk, grekisk sallad, fetaost, potatissallad och en hel del annat gott. Darefter blev det vindruvor fran tradgarden. Mums!

Lindas foraldrar har aven kommit idag, de ar jatte trevliga och hade kopt en skvaller tidning till mig och en pase svenskt godis. De ar for sota!

Imorgon ska de ha barnen, sa jag kommer da att fa vara ledig. Lar nog bli en shoppingtur i stan och se om man hittar nagot fint!

Nej ska ta och mysa lite nu med min nya tidning och godiset!

Skriver kanske mer ikvall!

Ha det bra!

Nagra bilder fran brollopet!


Grekiskt brollop vid fjarilsdalen

Hela torsdags eftermiddagen och Fredag eftermiddag sa har jag suttit och gjort narmare 300 stycken bonbonjeres. (det ar presenter som gasterna pa dop och brollop far). Kan ju saga sa mycket som att det tog en evighet! Sjukt langtrakigt var det ocksa nar man hade gjort sadar 100 och hade 200 kvar! Foljde med Linda och barnen pa brollop idag, det var i Paradisie, hogst uppe i bergen lag dar en liten kyrka precis efter Fjarilsdalen. Nar vi korde upp i bergen sa holl vi pa att krocka, en bil korde framfor oss och fran ingenstans sa stannar han mitt i vagen och vi var fem centimeter ifran att kora rakt in i den. Linda och jag blev radda medans Alex sitter dar bak och sager "igen, igen" och skrattar! haha, Emil sag bara allmant chockad ut! Vi kom i alla fall fram oskadda till brollopet! Det var jatte fint och det var en fantastisk utsikt! Forstod inte sa mycket vad prasten sa med tanke pa att det var pa grekiska han pratade men men.. Intressant var det att se iaf! Nar de hade byt ringar och fatt vars en krans pa huvudet sa kastade alla ris och godis pa brudparet, sedan fick man sta i en lang ko med alla de 300 gasterna och gratuelera de nygifta. Dar efter blev fick man en bonbonjeres, som jag suttit och gjort, och sedan blev det mat och dryck! Det var trevligt och roligt att fa se hur det gar till pa ett grekiskt brollop, det skiljer ju sig verkligen med ett svenskt. Pa vagen ner sa hade vi oturen att hamna bakom en gammal gubbe pa en moped som korde mitt i vagen i sadar 15 km/h och inte kunde han kora in till sidan heller nej!

Slapp dag idag

Hej igen!

Har verkligen varit en slapp dag idag, suttit och kollat runt lite har pa datorn, last en bok, kollat film och bara tagit det lungt. Helt enkelt en skon ledig dag, utan stress! Tankte kolla en film nu innan det blir sangen. Har inte bestamt vilken an, men det lutar at en dansfilm!


Forsta inlagget

Hej!


Har nu tagit tag i saken och skaffat mig en ny blogg, sedan min gamla av okand anledning inte fungerar langre. For er som inte vet det sa bor jag for tillfallet pa on Rhodos, dar av inga aao. men ni overlever val!

Jag kom hit den 11 juni for att jobba som au pair hos en familj har i Pastida, mamman ar fran Sverige och Pappan fran Grekland. De har tva tvillingpojkar som jag har hand om, Emilios & Alexandros. De ar tva ar gamla och valdigt busiga!


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Denna veckan sa har foretaget Google (mest kand for deras sokadress google.com) haft konferens har. Det var 2.500 personer fran olika lander men som alla jobbade for google som var har. Jag var en utav de som jobbade som crew under deras vistelse har pa Rhodos. I onsdags sa skulle de sla Guiness World Record i att dansa zorba, vilket de ocksa lyckades med. Riktigt haftigt att se alla dessa manniskor dansa!

Det jag fick gora var bland annat att guida dem i Gamla Stan, ha transfern fran hotellen till Karakonera Stadium, kontrollera vad de hade for skor samt visa dem var de skulle sta pa Karakonera Stadium, ha transfern till och fran Gamla Stan mm. Det var en valdigt rolig konferens att jobba pa, for de deltagande var inga sura gamla gubbar och tanter utan det var unga roliga personer, som skojade mycket och tyckte man gjorde ett bra jobb! Alltid kul att hora de! Var fruktansvart trott dagen efter, da jag hade pojkarna. Blev att vi bara var har hemma och de lekte mest med varandra, sa det var ju tur det. Gick och la mig jatte tidigt den kvallen. Under fredagen hade jag dem hela dagen med, da vi bland annat malade med fingerfarger vilket resultatet blev tva pojkar fulla med farg bade pa kladerna och dem sjalva. Sa det blev in i duschen med dem direkt, nya klader pa och de var sedan fardiga for att ga till lekplatsen.

Idag ar jag antligen ledig efter en vecka full med jobb. Hittills har jaginte gjort mycket mer an att titta pa en film och sitta framfor datorn. Tankte lagga mig vid poolen nu och lasa en bok. For har ar det 30 grader varmt och solen skiner som alltid, kanns mer som att det ar juli manad och inte september.

/Sophia

RSS 2.0