310109

Att jag aldrig ska bli frisk då! Har fått en ordentlig förkylning nu som inte vill ge med sig. Skönt att det är helg nu och att jag är ledig imorgon. Var precis och handlade souvlaki och coca-cola så ska mysa på det nuframför en film. Hur ser eran lördag ut? 


250109

Åkte ju till Bvoula igår vid fem tiden och hade hennes barn i två timmar. Oj vilken skillnad jämfört med Emil och Alex. De här var ju hur lugna som helst. La pussel med Georgio medan Footie satt bredvid och tittade på film, sen läste vi en bok och tittade på en annan film och sen somnade Georgio och jag gav Footie mjölk sen somnade han med. Gjorde mig en kopp te och sen kom Bvoula tillbaka, vi beställde hem mat och tittade på "Nothing Hill".

Vaknade vid tio imorse, gick in och duschade och gjorde mig iordning, sen cyklade jag hem till Bvoula. Vi gick en promenad i byn och tog sedan en taxi in till Trianda, där vi skulle möta upp hennes kusin med man och barn på ett lekcafe. Fikade där och barnen lekte i några timmar. Sen blev det hem igen och beställde hem mat från Mamakas, sjukt gott, åt och sedan somnade barnen så vi satte på filmen "Hunted". Satt och pratade och sedan blev det Cityakuten. Kom hem för en stund sedan, Så ska ta något gott nu och sätta mig framför en film och sen blir det sängen. Godnatt!

Barnpassning

Nu är det helg igen och oj vad tiden går snabbt. Har haft pojkarna tills klockan 15.00 idag, då Linda kom hem. Hon undrade om Bvoula hade fått tag i mig vilket hon inte hade, då jag hade min mobil hemma. Så åkte inom henne på vägen hem för att se vad hon ville. Undrade om jag kunde ha Georgios och Footie i två timmar nu vid 17.30. Så är bara hemma om och ska äta lite sen bär det av till Bvoulas hus och passa hennes barn. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men de är väldigt förtjusta i film, så blir väl att vi ser på en film och sedan leker lite. Två timmar går ju väldigt fort!

Hörs när jag kommer tillbaka! Ha det bra!


Strömavbrott

Nu har det varit strömavbrott i lite mer än en timme, och jag är hungrig och vill ha varm mat, inte mackor. Sitter och försöker läsa en tidning nu, men för att jag ska kunna se någonting så får jag sitta vid terassutgången, där det i allfall kommer in lite ljus. Och snart är det kolsvart ute och jag har ingen tändare. Batteriet på laptopen är slut när som helst.

Kom tillbaka strömmen!


Storm

Det började igårkväll, stormen, och håller fortfarande på. Det regnar och blåser så mycket så att både träd och stora grenar har blåst av.
Blev hämtad utav Linda imorse, då det inte går att cykla eller gå utan att bli blött. Visserligen regnar det inte nu, men det blåser fortfarande. Väldigt mycket. Efter att ha haft barnen och ätit middag tillsammans med Linda, så ville hon köra mig hem, men med tanke på att det inte regnade för stunden och inte heller blåste så farligt just då, så bestämde jag mig för att promenare hem istället. Vilket skulle visa sig inte va en bra ide, när jag hade kommit nästan halvvägs så började det småregna, några minuter senare regnade det. Hade då bara en liten bit kvar sån tur var. Men när jag kom hem fick jag mig en chock, min vita regn/vind jacka var helt röd/orange prickig. Det var nämligen inte bara regn som det kom från himmeln utan även sand från Sahara öknen, som tydligen är väldigt vanligt vid denna tid på året här, det förklarade dock varför himmeln hade varit lite rödaktig, och väldigt väldigt mörk dimmig.


Obama

Det är inte vilken dag som helst idag, det är nämligen dagen som USA får sin första svarta president, Barack Obama. Han är även den första presidenten som får svära eden över samma bibel som Abraham Lincoln gjorde. Det är helt enkelt en dag som kommer att bli historisk och som de flesta kommer att minnas.



USA:s nye president, Barack Obama



180109

Idag har jag bara varit hemma hela dagen och försökt bli frisk. Känner mig dock inte bra ännu, har blivit ännu mer förkyld under natten, fast att jag har haft värmen på högsta nivå, ett täcke och två tjocka fleece filtar och jag har ändå frusit. Nu pep vattenkokaren, så ska gå och fixa till en kopp te nu och sedan lägga mig under täcket och kolla på en film.


Espresso House

En utav dagarna som jag spenderade hemma i Sverige, träffade jag Sara och Sandra, vi gick upp till Espresso House på gågatan, där Sandras pojkvän jobbar, de höll på att stänga så vi fick komma in i värmen och sitta där. Fick vars en kanelbulle, som vi satt och mumsade på medan vi väntade på att dem skulle stänga.

'
en smarrig kanelbulle



När de hade stängt sa vi hejdå till Sandra. Så Sara och jag promenerade hem i kylan och satte oss utanför mig ett tag. Fast att jag hade varit borta i över ett halvår så hade vi en hel del att ta igen, men det var inte riktigt det vårt samtalsämne handlade om den kvällen/natten. Utan vi kom in på en massa historier man hört/läst om, folk som legat i koma, blinda, rullstolsbundna etc. Och innan vi visste ordet av det så var klockan närmare tre på natten. Tiden bara rusar iväg ibland. Här är i allafall några bilder från den kvällen.

 
Sandra och jag inne på Espresso House


Jag och Sara


Sara och jag redo för vår promenad hemmåt.


 


Sjuk

Usch, jag som sa att jag inte ville bli sjuk nu, och vad blir jag, just sjuk. Har inte jobbat idag alls för har kräkts hela natten och inte kunnat sova någonting alls för har fryst jätte mycket. Så mesta delen utav dagen har jag bara legat här och tittat på film och druckit te. Måste ju bli frisk nu, hatar att vara sjuk, det är såå tråkigt. Finns ingenting man kan göra då. Ska se om det finns varmvatten så ska jag i allafall ta mig ett bad sen får det väl bli en annan film.

Fortfarande regn

Nu har det regnat hela dagen, så när Linda kom hem sov barnen, så jag och hon åt middag sedan körde hon mig hem. Håller på att städa hela min lägenhet nu. Här ska diskas, moppa golv, tvätta och gud vet allt. Tack gode gud för att det finns musik man kan lyssna på under tiden, annars hade jag inte stått ut, hatar verkligen att städa. Så nu blir det Craig David på hög volym med en diskborste i handen. Här ska städas!!


Överlever

Stod med skor och regnjacka på och skulle precis öppna dörren då min mobil vibrerar, de var Linda som sa att hon kommer och hämtar mig vid lite över nio så att jag slipper ge mig ut i detta ovädret. Tack tack. Nu behöver jag inte bli blött och det blir inomhus lekar idag med pojkarna. Får se vad vi hittar på, lego, bygga koja och rita kanske.


Godmorgon

Godmorgon! Klockan är halv 9 och det är värsta stormen ute, blåser som jag vet inte vad och det ösregnar. Och jag ska ut i det vädret om 5 minuter för att cykla hem till familjen, har verkligen ingen lust alls att ge mig ut nu. Kommer att bli helt genom blött.
Känner mig inte särskilt bra heller, hoppas bara inte att jag har blivit smittad utav Alex, han hade feber igår och var sjuk och hängig hela dagen. Nej jag känner verkligen inte för att bli sjuk nu.

Måste ge mig ut i ovädret nu, vi hörs sen om jag överlevt.


Från film till tv

Skulle sätta igång filmen men fastnade framför tv:n där de hade Desperate Houswifes maraton, är inne i ett spännande avsnitt nu, men det är paus, så passade på att blogga lite. Känner jag mig själv rätt så kommer jag att sitta bänkade framför tv:n i 3 timmar till, de är nämligen tre avsnitt kvar, så det får helt enkel bli att jag kollar på filmen en annan dag. För efter Desperate så lär de bli sängen, ska ju trots allt upp vid åtta imorgon och  ha hand om vildingarna hela dagen. Ska gå och lägga upp lite glass med kolasås nu innan det börjar igen.
Godnatt, om vi inte hörs igen.


Tisdag

Har haft barnen idag som vanligt, Emil vaknade inte förrens runt 11 tiden, gjorde pannkakor då till oss som vi åt med jordgubbssylt eller choklad. Gott var det i allafall. Byggde lite med legot och gick sedan en promenad, plockade blommor till deras mamma. Varje gång de ser vildblommor så säger de "plocka blommor, glad mamma, få dem, glada mamma". Sen när deras mamma kommer hem så står blommorna som de plockat på bordet och de springer fram till dem och pekar och säger "glad mamma, glad" och ler jätte stort. Så himla sött.

Åkte inom till Bvoula med familj för att betala min lägenhet, (som vi hyr utav Bvoulas farbror) men det blev istället att jag stannade där tills nu. Satt och pratade tills det att hon skulle iväg till Trianda,(där hon går i en hobbygrupp, eller vad man ska kalla det, de sysslar i allafall med olika saker var tisdag så som, göra tavlor, sjalar etc.) undrade om jag skulle med men orkade inte, får se om jag hänger med nästa tisdag istället.

Nu ska jag ta och laga till lite mat, och sätta mig framför filmen "Center Stage", har hört att den ska vara en bra dansfilm, så får väl hoppas på att det är det också.

Ha det bra.



Tåg, krokodiler och elefanter

Som alla andra förmiddagar så har pojkarna och jag varit ute, fast idag så blev det varken lek i sandlådan eller med lastbilar. Vilket är väldigt ovanligt för de små busungarna. Utan istället har vi snickrat, de hade varsin hammare och spik och en himla massa brädor som vi tillsammans snickrade ihop till en stor rektangel med två håll i, enligt pojkarna så var det ett tåg vi gjorde. Och de tyckte det var jätte roligt när det var färdigt, de satte sig i varsit håll i det så kallade tåget, och sjöng om tåget och skrek "tuff tuff" . De målade även en massa blommor, båtar och andra grejer på det. 

Har haft dem ända tills halv sex, sex idag för att Linda skulle direkt från sin butik till ett bröllop, (det som vi gjorde syltburkarna till). Den sista timmen innan hon kom hem så dansade vi och sjöng en massa barnvisor. De lärde sig rörelserna till, Nyss så träffa ja en krokodil, som.. och när det var en elefant balenserade... så "knöt" de sina armar som en snabel runt mun och näsa, lite problem hade dem med att hålla kvar armarna så de kom flera gången till mig så jag fick sätta tillbaka dem på rätt plats.

Nej nu ska jag gå in och duscha, vi hörs senare. Ha det bra . Puss


En syltig dag

Pojkarna och jag har inte hittat på någonting särskilt idag. Har bara spenderat dagen hemma och spelat lite spel, varit ute i trädgården och lekt med lastbilar. Okej har gjort en massa andra lekar och lekt med andra leksaker med, men helt enkelt hållt oss hemma. Efter deras mellanmål så la vi oss i soffan och tittade på Byggare Bob, de somnade efter ett tag. Och då återstod disk och leksaker som jag hängav mig åt. När allting var på sin plats så var det bara att börja fylla små syltburkar med någon grekisk söt syltliknade grej. (Det är bonbonjeres till ett bröllop imorgon) Närmare bestämt 300 stycken skulle fyllas, började vid ett och var inte färdig förrens runt fyra tiden. Tog fakstikst inte så lång tid om man jämför med alla de andra bonbonjeresen som jag suttit och gjort tidigare. Linda kom dessutom hem vid tvåtiden och knöt band och karameller runt dem.


080109

Har börjat komma in i rutinerna här nere nu med lek och bus hela dagarna. Det märks att det är deras så kallad vinter här nere nu, de flesta grekerna går klädda i tjocka fleccar eller jackor fast att det inte är kallt. Tänk er som en svensk vår/sommar, så är vädret här. Förutom att det regnar en del, i Måndags när jag var på väg till familjen för att ha barnen, så började det ösregna. Jag blev helt genomvått. Lånade kläder utav Linda och barnen sa att jag var blött hela dagen. Haha. Nu idag när vi gick en lång promenad så sa Alex "blööt fia, blöt" var ju inte ett dugg blöt idag.


Sverige

Jag åkte hem till Sverige under jul och nyår, de ända som visste att jag skulle komma hem var min kusin Andre och Pernilla. Själv fick jag reda på i slutet av september att jag fick ledigt under jul och nyår för att åka hem. Familjen jag bor hos betalda min flygbiljett hem och jag åkte den 21 december från Rhodos-Athen, Athen-Frankfurt, Frankfurt-Köpenhamn och sedan tåget över till Sverige. Där Andre stod och väntade på mig, vi körde hem till min mamma och överraskade henne sedan blev det en hel del överraskningar hos familjen och släkten. Har dessutom allting på film, då vi filmade när de öppnade dörren..

Fast jag bara var hemma en kort tid, så hann jag med en hel del, träffade bland annat kompisar, firade jul och nyår, shoppade, gick till tandläkaren och en massa massa mer. Roligt var det i allafall. Det som inte var så roligt var tillbaka resan hit, då det blev en hel del förseningar och jag fick bli ombokad på en massa andra flygplan. Men men jag kom fram till slut, fast att det tog 25 timmar. suck suck..

Det som även har hänt är att jag nu bor i en egen lägenhet här i Grekland igen. Fast denna gången så trivs jag mycket bättre och den är dessutom både snyggare och större.

Bilder från överraskningsresan kommer sen.


Befinner mig just nu ...

i Athen. for er som inte vet det sa har jag varit hemma i Sverige under jul och nyar, akte den 21 december och tillbaka idag. Skulle egentligen ha varit framme for lange sedan. Det borjade med att jag akte fran Malmo klockan 7.00 och var framme pa Kastrup vid atta tiden, checkade in och allt gick bra sa lange. Men flyget skulle ha lyft klockan 10.05 det lev forresenat och lyfte inte foren 12.20 landade i Frankfurt 13.30 da mitt andra plan lyfte samma tid. Sprang som en galning for att se om det var forsenat, val framme pa den gaten sa hade det akt. Jaha? Vad gor jag nu da? Letade upp Lufthansas informationsdisk och de fick boka om mig till ett senare plan som gick darifran 21.10 till Athen. Fanns inte sa mycket jag kunde saga till om. Det var bara att vanta,vanta och vanta annu mer. Fick i allafall middag dar som Lufthansa stod for. Spenderade tiden sa att jag gicken promenad i Frankfurt sen in pa flygplatsen igen, forsokte koppa upp internet men det gick inte. Efter alldeles for manga timmar sa gick antligen planet. Har nyss landat har i Athen och har ca 4 timmar har nu. Flyger inte till Rhodos foren 05.25 och ar framme 06.30. Nej maste ga och fixa med biljetten nu. Berattar mer om Sverige resan sen som dessutom var en overraskningsresa, ingen visste namligen att jag skulle komma hem.


middagen på Frankfurts flygplats.

RSS 2.0