tjugoattonde oktober tvatusenatta

Tycker tiden gar sa snabbt, nu ar det redan slutet av oktober och det ar mindre an tva mander tills jul. Helt sjukt vad tiden gar, har snart varit har i fem manader, sa om ca sju manader ar jag tillbaka i Sverige igen. Det later kanske jatte mycket for er, men for mig som ar mitt i det, gar det verkligen jatte snabbt!

Nej tankte ta och spendera resten av kvallen framfor en bra film nu, blev jatte sugen pa clementiner, sa jag far val ga ner och plocka en till filmen. Hur ska ni spendera er tisdags kvall?

 
Ett utav clementintraden i tradgarden



Nationaldag

Idag ar det en utav Greklands nationaldagar, japp en utav, de har namligen tre stycken. Firar tydkligen olika krig dem sagt nej till. Sa dagen till ara ar alla lediga, affarerna stangda och de har en stor parad inne i stan, dar de flesta ar inne och fikar pa de olika cafeen.

Vi grillade har hemma idag, kott, rakor, ris och broccoli stod bland annat pa menyn. Gott var det iaf :)




Choklad bakelse

Linda hade kopt hem jatte goda bakelser idag. De var formade som ett hjarta, inuti var det kramig chokladmousse och tva tunna chokladbottnar. Utanpa var den tackta med morkchoklad, lite spritsad gradde pa toppen och en jordgubbe. Mums vad god den var, men oj vad maktig, kanske inte sa konstigt med tanke pa all chokladen.

Som ni sakert markt sa struntade jag i Symi idag, var inte sa pigg pa det imorse nar man blir vackt av en skrikande grekisktalande prast (ar en kyrka har bredvid). Tydligen skulle det vara ett dop dar idag, och prasten testade hogtalarna genom att sjunga/skrika forfarligt. Usch vad det lat, sarskilt inte nar man inte forstar spraket vidare bra heller. Menmen, ska titta fardigt pa en film jag borjade pa igar och sedan blir det nog en promenad i det fina vadret. Har ar det namligen inte host och regn utan stralande sol och 25 grader varmt.


Rosa Bandet

Tack vare paus.se sa kan du genom att klicka pa denna lanken skanka 1 krona till Rosa Bandet. Det kostar ingenting for er sa klicka pa!





Fardig stadat

Har antligen stadat fardigt, eller ja for ett tag sedan, men har suttit och snackat med bastakusinen Tobbe, pa msn. saknar dig ju♥

Lagger in gardagens kvalls outfit. (inte varldens basta kvalite men de far dugga) Har borjat bli lite kyligt pa kvallarna nu, sa en kofta brukar fa aka pa :)



Langkofta: Zara
Baslinne: H&M


Haller fortfarande...

...pa och stadar, men byttade lat pa datorn, sa det blev en liten kick in pa YouTube, haha hittade detta roliga klipp.


Rikard Palme ringer Tokyeo ang. en "earthcake".

Nej, ska stada vidare nu sa att jag blir fardig!

Namnlos

Guud vad denna veckan har gatt snabbt. Kan knappt fatta att det redan ar helg. Men anda har det inte hant nagot sarskilt i veckan, varit pa lekplatsen med Angelici och barnen, haft lektraffar med Lefki och hennes tvillingflickor, lektraff med Gerogios och Footie, och var i stan igar och handlade en ny troja fran Zara och en stickad vast, Zara den med.
Jaha nu ar det helg igen, och sista baten till Symi gar imorgonbittig klockan 09.45, for detta aret. Sa far se om jag har lust (las: ork) till att aka dit.

Ska ta och stada mitt rum nu vilket behovs, ligger en hel del klader utspridda over allt. Hors senare.

Tjingeling♥

Gratissidor

Tankte tipsa om nagra gratis sidor som faktiskt funkar!

Gratis Bio
Fa gratis biobiljetter genom att besoka olika websidor, erbjudanden mm. Sa bli medlem nu och borja samla poang! Genom att klicka har!

Gratis Klader
Vem vill inte fa ett presentkort fran JC, Gina Tricot eller H&M? Bli medlem har och borja samla poang nu!

Gratis Makeup
Fa presentkort pa Kicks. Registrera dig har!

Gratis Pengar
Genom att bland annat besoka olika websidor sa far du betalt. bli medlem har

Gratis godis
Samla ihop poang till gratis godis genom att klicka har.

Grekisk sallad och depon

Har nyss atit kvallsmat med familjen, vi bestallde hem mat, tog en grekisk sallad som har blivit en favorit. Love it!

Fick en depon (samma som alvedon i Sverige) av Linda nu och far val hoppas att den hjalper litegrann. Har jag tur sa ar jag frisk till imorgonbittig och hinner med baten till Symi klockan 09.40. vill,vill. Annars far det bli mys har hemma med film och filtar. For jag fryser! Ja jag, som aldrig fryser!


Tjingeling ♥

Sjuklingen

Nae, nu vill jag bli frisk! Forkylning, ont i halsen och allmant hangig. Tror dessutom att jag har fatt feber nu med. Usch vad jag hatar att vara sjuk, har druckit en hel del te, massvis med halstabletter, farskpressad jucie men det tycks anda inte forsvinna.

Det blir inget Symi imorgon, baten far ga utan mig och jag far stanna hemma och forsoka bli frisk istallet!

Palmer och mogna clementiner

Nej, har tycks det aldrig bli host har inte. Med stralande sol och runt 25 grader varmt, kanns det som att hosten aldrig kommer att komma till Grekland.

Har om dagen sa klippte barnens farfar palmerna i tradgarden och i torsdags sa tyckte pojkarna att det var dags att smaka pa clementinerna som hade fallit ner fran traden, sa da var det jag som fick sitta och skala dem och guuud vad goda dem var!
Undrar nar grapefrukten och apelsinerna ar mogna. Nagon som vet?


Regn, aska och blixt

Vaknade mitt i natten idag av att det dundrade fruktansvarts mycket ute, det osregnade och blixtrade som jag vet inte vad. Obehagligt var det i alla fall och det gick knappt att somna om.

Under dagen har himmeln varit helt svart och det har regnat litegrann, sa vi har fatt vara inne och leka idag. Byggt kojer, ritat, sett pa film, last bocker mm. Haller pa att klarna upp nu sa vi far val hoppas att det gar att vara ute nu pa eftermiddagen. Blir lite jobbigt att vara inne hela dagarna med tva busungar.


Tack

Som ni kan se sa har det blivit en hel del andringar har pa bloggen, till det battre :) Tusen tack for all hjalpen Evelina. Blev super nojd!


Tacos

Satt och tittade pa en film nar dorren oppnades och tva sma pojkar kom inspringandes.

Bada: Maat, maat fia.
E: Fiia MAAAT!
A: MAAT. ATA MAT!
Haller pa att stanga av filmen, och Emil kommer fram och tar min hand och drar i den sa att jag ska komma
A: Vanta liiite.
E: (Otallig) MAAT! FIIA MAAAAAT! (stampar i golvet)


Jaa, sa brukar det se ut nar de ska kalla pa mig att det ar mat. Blev god tacos iaf :) Ska ta och lagga ifran mig datorn nu och plocka undan lite, fullt med klader overallt!

Ha det bra alla!

Shopping i stan

Var pa vag ner till busshallsplatsen, nar Andonis kommer korandes och kor mig dit istallet. Tacktack! Val vid busshallsplatsen sa visar det sig att bussen ar forsenad jahapp, bara att vanta da. Sitter dar och lyssnar pa musik och da kommer Panagiotis kusin korandes och undrar om han ska kora mig, nejtack bussen kommer snart sager jag och han kor vidare. Men ingen buss kom. sa satt dar ett bra tag och tillslut kom bussen.

Framme i stan sa bliv det ett besok pa Zara, hade lovat Angelici att se om min klanning fortfarande fanns kvar som jag kopte i forra veckan. Sa passade pa att se om det fanns nagot annat fint, och visst gjorde det det, hittade en massa snygga klader, men fick dock inte med mig allt hem men en snygg graddlvit jacka blev det samt t tva t-shirtar.
Fick aven med mig en mys kofta fran Terranova och ett halsband fran en liten mysig butik i Gamla stan, vars namn jag glomt bort!


En oktober dag

Angelici undrade imorse om vi ville folja med till lekplatsen, ja varfor inte? Hade ju anda ingenting planerat sa tog vagnarna och gick forst till bageriet dar vi handlade lite bullar med oss, sen inom i videobutiken for hon skulle hyra en film, och darefter till lekplatsen. Pojkarna tyckte det var roligt, men de var dock varma i sina klader, de hade ju joggingbyxor och t-shirts. Antar att man blir ratt sa varm nar det ar 25 grader ute med stralande sol och inte ett moln pa himmeln (japp sa ser de flesta dagar ut har i oktober, sa inga tjocka vinterklader har inte!), och dessutom springa upp och ner for rutchkanan och leka pjatt och gud vet vad! Men det gick bra och de hade lite pauser emellanat da de drack och at frukt och bullar!

Var inte hemma forrens halv tva, och de brukar ju sova vid ett. Sa bada deras foraldrar kom hem samtidigt som vi. De fick varsin ny lastbil som de sjalvklart skulle leka med, sa an har de inte somnat. Menmen, de lar val somna tidigt ikvall istallet!

 

Tisdag

Igar kvall nar jag hade barnen sa var de och lekte med tva tvillingflickor och Olga. Vilket de tyckte var roligt. De sprang efter de tva flickorna och kramade dem hela tiden, haha det sag jatte roligt ut!

Idag har vi gatt till lekplatsen tillsammans med Angelici och Olga, gick forst inom i bageriet och handlade med oss nybakta crossianter. Mums, mums!
Var pa lekplatsen i nagra timmar och sedan kom Andonis forbi och korde mig, pojkarna och Olga hem.
Nar de hade somnat sa plockade jag undan alla deras leksaker, diskade, hangde tvatt och gjorde nagra bonbonjeres. Sen kom deras foraldrar hem och vi at mat. Sa har dagen sett ut hittills. Ska ta och fortsatta med bonbonjeresen nu sa att de blir fardiga nagon gang!

Ha det bra!

Tous

Denna snygga planbok fran Tous fick folja med mig hem idag, tillsammans med en ny klocka, tva lipgloss fran Oliveway och ett par oronhange fran OH LA LA fashion accessories.



Skor

Var ju ledig idag sa akte in till Gamla Stan for att se om det fanns nagot jag ville ha och sjalvklart gjorde det det :) Kopte dessa gladiator inspirerade skorna pa "KOKKA" for endast 69 euro, me like me like





Outfit

I torsdags hade jag pa mig detta:


Leggings: H&M
Kjol: Bershka
Linne: H&M
Troja: Terranova



Forsta lordagen i oktober

Gick till lekplatsen tillsammans med pojkarna och Angelici och hennes dotter Olga. Var dar hela formiddagen och lekte och fikade, sen blev det hem och sova middag och jag slutade for dagen.

Efter middagen sa gjorde jag bonbonjeres, sjuhundra stycken ska vara fardiga tills den 11 oktober. Gjorde hundra igarkvall och tvahundrafemtio idag. Sa de narmar sig :) Lindas farbror och faster var har pa besok idag, sa det blev vafflor till kvallsmat! jumi.


Nej ska ta och dejta kudden nu. Godnatt ♥

En torsdag i oktober

Ser ut som att barnen haller pa att bli friska nu, men tyvarr galler det inte samma sak for mig. Verken halstabletterna eller teet hjalpte igar. Usch, tycker inte om att ha ont i halsen! Far hoppas att det gar over till helgen, annars far jag vara hemma hela helgen och forsoka bli frisk, for de ska jag bli iaf :)

Gick en lang promenad med barnen idag, vilket de tycker ar jatte roligt. Sedan var vi har hemma och lekte med deras leksaker och de plockade vindruvor fran tradgarden som de at upp efter att jag tagit bort alla karnorna.

Nu har deras foraldrar kommit hem och vi har atit middag, ar ledig fram tills klockan 17.00 da jag ska ha dem igen. Har inte riktigt bestamt vad vi ska hitta pa men blir nog att vi ar har omkring och leker!

Hej

Akte som sagt och handlade nya halstabletter, far hoppas att de hjalper, goda ar dem iaf =)

Den barbara datan har gatt sonder for att Linda rakade spilla vin over den, sa den borjade skriva av sig sjalv och gjorde helt enkelt inte som man ville. Sa far anvanda den andra datan pa kontoret nu, den ar ju lite segare men den far funka tills vi far tillbaka den andra, anntagligen innan helgen :)

Ska ta och gora mig en kopp te nu!



Sjuka barn betyder sjuk au pair!

Barnen har varit jatte forkylda och haft lite feber de senaste dagarna, har blivit smittad utav dem, ar forkyld och har sjukt ont i halsen. Sa vi tar de helt enkelt sa lungt det gar, med tva tvaaringar. Tittar pa "Byggare Bob" dygnet runt och bygger kojer, forsoker helt enkelt halla oss inne, vilket ar lattare sagt an gjort. Var ute litegrann pa morgonen idag och gick en lang promenad och de lekte aven med deras lilla kusin, sen blev det in igen och bygga en ny koja!

Ska ha dem nu om en timme igen tills klockan 20.00 sa efter det blir det en kopp te och lasa min bok. Far nog aka och handla nagra halstabbleter forst.

Nej ha det bra alla! ♥

(forresten hosten har inte kommit hit annu, blaser gor det ibland och regnar hander det att det gopr pa natten men annars sa ar det fortfarande varmt och igar var det 27 grader)


RSS 2.0