Olga 1 ar

Idag fyller denna lilla krabat 1 ar. Grattis! :)




Bild tagen i sommras.

Pepparkaksbak

Igar bakade vi pepparkakor hela dagen. Pojkarna tyckte val inte det var sa jatte roligt efter ett tag. I allafall inte Emil, Alex daremot ville hjalpa till, lite da och da. Sa det slutade med att Linda och jag fick baka dem. Vilket inte var det enklaste, med en pepparkaksdeg som inneholl honug istallet for sirap, for lite mjol och en del ingredienser som inte fanns. Men men, Alex tyckte att dem var goda i alla fall, medans Emil spottade ut dem. Haha.. Panagiotis (deras pappa) tyckte att dem var ackliga. Men nej, de var val inte sa farligt ackliga, smakade kanske inte som de borde gora, men de gick att ata i alla fall..

Alex bakar.


Tittar till dem i ugnen.


Fardiga

Lucia

Idag ar det Lucia och vi har gjort en pepparkaksdeg som ska jasa under natten, sa imorgon blir det pepparkaksbak.
Har i Grekland sa har de varken pepparkaksdeg eller pepparkakor (forrutom i en affar), de har heller inte sirap, som man ska ha i pepparkaksdegen, sa Linda handlade hem grekisk honung istallet., det later kanske inte sa smart precis, men grekisk honug ser faktiskt ut som sirap, lika tjock och den smakar inte honung? De har inte heller brunt socker sa vi tog vanligt istallet. Cha, ar man inte i Sverige under jultid sa far man helt enkelt gora det basta av situationen.


Hittade detta i en affar for nagra dagar sedan,
gissa sa glad jag blev!


andra advent

Idag ar det andra advent och det regnar ute just nu. Om cirka tva veckor ar det julafton, oj vad dagarna gar fort! Har inte handlat en anda julklapp an, panik. Ja, de far bli in till stan pa tisdag eftermidag och leta julklappar.
Nagon annan an jag som ar sent ute med klapparna?


Ett juldekorerat koksfonster.

Yesterday I was wearing this

Kopte denna stickade langtroja fran Terranova i Tisdags, for endast 11.30 euro.


19 ar

Nar jag gick ut fran mitt rum imorse sa kom Emil och Alex fram till mig och sjong "Happy Birthday" med varsin liten pase som de gav mig, Linda och Panagiotis kom efter och gav mig en till present. Oppnade dem med hjalp utav pojkarna, (det var en body lotion, en dusch gel, en hallon body butter, en parfym, en ogonskugga och ett lappbalsam, allt fran Body Shop) och sedan at vi pannkakor med jordgubbssylt till frukost.

Under dagen sa har vi varit hemma hos Bvoula, dar vi har lekt, gatt promenad, halsat pa hennes kusin och lekt med hennes lilla hundvalp.
Nar Linda sedan kom hem efter sitt jobb, sa at vi middag och hon hade varit nere pa konditoriet och kopt en glasstarta, med marang och choklad. Jatte god va den.

Har aven fatt tre stycken paket fran Sverige, men har inte oppnat dem an och en del telefonsamtal och sms. Tack alla!


Fick detta utav Linda, Panagiotis och pojkarna.                         Dessa paketen kom fran Sverige.



Den goda tartan.

Julstamning..

.. har vi i allafall inomhus, men inte alls utomhus. Hela huset ar pyntat med tomtar, ljusstakar, julgran, lampor och allt annat som hor till julen. Fint blev det. Sa lite julkansla far man. Gar man ut genom dorren sa forsvinner julstamningen direkt. Var ju som sagt pa lekplatsen i Trianda idag och lekte, denna bilden ar tagen dar idag.


Julstamning? Nej inte direkt!

Playdate i Trianda

Hej Bloggen!

Imorse vid halv 10 sa korde Linda mig och pojkarna till Trianda, dar det finns en jatte fin lekplats, precis vid havet. Vi hade bestamt med Ebbe och Jenny att vi skulle traffas dar och leka. Sa Linda slappte av oss dar och korde vidare till sitt jobb. Det gick jatte bra faktiskt, och barnen hade hur roligt som helst, gungade, akte ruschkana, sprang och hade sig. Efter nagon timme fulla med lek och bus sa handlade vi toast, sandwich och juice och at. Da kom dar en katt som satt bredvid barnens fotter och de sparkade pa den, natt inte hart. Den stackars katten brydde sig inte ett dugg, blev varken arg eller radd, Pojkarna klappade den och rakde sakerligen petta den i ogonen nagon gang da och da. Men nej ingen reaktion fran katten, Barnen fortsatter ata och efter en liten stund hoppar katten pa Alex och tar en tugga av hand toast. Vilket han inte alls tyckte var roligt, sa han sager fy, katten, fy, fy, (pekar med fingret), dum, sluta katten. Men nej katten ville ha mer sa han tar sig en tugga till och bade jag och Jenny forsoker fa bort katten, skrammer den, men nej han stannar. Sa Jenny tar ett glas vatten och haller det pa katten, inte for att han reagerade da heller, men han forsvann i allfall och tvattade sig da. Hm, ja det var en konstig katt det dara.
Matt och belatna sa fortsatter lekandet anda tills Ebbe och Jenny skulle aka hem, men pojkarna och jag stannade kvar, lekte lite till, och gick ner till havet och kastade macka och kande pa vattnet, guud vad skont det var, det var jatte ljumigt och folk badade. Solen har skinit hela dagen idag och varit hur varmt som helst.
Linda kom och hamtade oss vid lite i tva, sa har nyss kommit hem och de ska sova middag nu. Maste saga att jag ar lika trott som dem, for oj vad vi har sprungit och busat idag



RSS 2.0