Grand Hotell

Vid halv tre tiden så kom vi fram till Grand Hotell (det var inte i Ixia som jag skrev tidigare utan inne i Rhodos stad) där vi mötte upp Kicki som skulle hjälpa oss. Vi lastade av bilen och bar in allt tyg och övrig dekoration. Kom in i ett jätte stort rum där bröllops middagen skulle äga rum. Över 600 personer skulle komma klockan åtta för att fira brudparet med middag, dans och sång. Så det vara bara att börja dekorera för att hinna. Vi började med att knytta jätte stora guldiga rosetter på lite mer än tre hundra stolar, puh, bara det tog tid. Tack och lov att de bara skulle ha en rosett på varannan stol. När det var gjort så knött vi upp ännu större rosetter på alla 19 pelare som fanns i rummet, dekorerade sedan på alla borden med små kristall hjärtan och droppar samt godiskorg, dukar osv. När vi höll på med det så stormade det in ca femtio servitörer som la ut en massa bullar på tallrikarna och fixade med rummet bredvid där alla mat och dryck skulle stå. Dessutom kom där en fotograf och en orkester, orkestern satte upp sina instrument och började öva medan fotografen bara var i vägen, eller ja han tyckte nog vi var ivägen för honom. Han tog nämligen en massa foton på borden och lokalen och ville då inte ha oss med på bild utan bad oss flera gånger att gå åt sidan så att han kunde ta sina bilder. men vi blev i allafall färdiga med det efter ett bra tag och då var det bara att sätta igång med resten av dekorationen, nämligen det långa huvudbordet och tårtbordet samt rummet bredvid där maten och drycken skulle serveras. Vi bad några utav killarna som skulle servera att hjälpa till med att knytta rosetter. Vilket  de sa att de var väldigt duktiga på. De försökte att göra stora fina rosetter utav tyget, men det liknade allt utom rosetter så det slutade med att de fick hålla allt tyg medan jag knött dem. Efter att alla rosetter var färdig knytna så skulle vi sätta upp dem så frågade om de kunde hjälpa till med det, vilket de gärna ville. Men de lyckades inte med det heller, alla rosetterna hängde snet så var bara att göra om allting själv. Vilka värdelösa killar! Trodde det skulle gå mycket snabbare om de hjälpte till men istället tog det längre tid, be aldrig grekiska killar med hjälp av dekoration hehe.

När vi var färdiga med allting så var klockan över sju och vi var trötta, så packade ihop våra grejer och körde hem för att äta pizza. Är nu äntligen hemma och ska se en film nu, är sjukt trött så ni får se bilder på hur det blev imorgon istället.


God morgon

Ska iväg och jobba om några minuter, så det får bli ett snabbt inlägg. Sitter här och äter frukost, musli med mjölk och ny pressad apelsinjuice.
Idag ska jag ha pojkarna och solen är framme så det blir utelekare idag, får se om vi kan ta oss en runda ner till lekplatsen om det inte är alldeles för blött där. Annars är väl de bästa att stanna hemma i deras trädgård och leka för ska som sagt med Linda till ett hotell i Ixia och dekorera det till ett bröllopl, och hon kommer och hämtar mig runt halv två och pojkarna måste ha somnat innna. Får ta dem på en lång promenad utan vagnen så att de blir trötta och låta dem springa av sig ordentligt!

Måste iväg nu, vi hörs när jag kommit hem.


Ute på en promenad för några dagar sedan

Hagel

Pojkarna sov imorse när jag kom, så satt och läste lite i en gammal Veckorevyn tills de kom ut trippande i pyjamas strax efter halv 10. De låg i soffan och fick vakna till framför Emil i lönneberga, Sen ville de ha pannkakor till frukost så vi ställde oss och rörde ihopa till en smet. Stekte dem och åt med choklad och bananer på. När vi sitter där och äter den sena men goda frukosten så hör vi hur det kastas på fönsterna, tittar ut och ser att det HAGLAR? Herregud, haglar i Grekland? När hände det senast. Men tydligen så snöar det på det högst berget här på Rhodos, så det är väl en anldening till att det haglade idag och att det regnar var och varannan dag här. Är så trött på detta regnet nu och det verkar pojkarna också vara för när de såg att det haglade ute så sa Alex, förbaskade regn, dumma regna, dumheter detta är. usch, fy regnet. Med en väldigt arg/förbannad röst. Det lät så himla roligt att till och med Emil började skratta.

 

Emil och Alex ute efter att det har regnat. Bilderna är dock inte tagna idag.


NOSTIMOUΛHS

Fick sluta en timme tidigare idag, så åkte till kondiset här nere i byn och handlade en bakelse och några chokladbitar. Sen var jag sjukt hungrig så det fick bli NOSTIMOUΛHS, de har sjukt god mat där, handlade med en hemmagjord cheeseburgare idag som jag åt framför tv serien Edgemont.

Vi åkte aldrig till stan i tisdags så det blir eventuellt imorgon istället om Bvoula kunde. Annars får jag väl åka in där på lördag, ska ändå in mot stan och hjälpa Linda med att dekorera ett hotell för ett bröllop. Så om det inte tar allt för lång tid så hinner jag nog in innan affärerna stänger!

24 februari

Barnen och jag har varit hemma hos Bvoula hela dagen så de har lekt med hennes barn medan hon och jag satt ute i solen och fikade. Vi bestämde att vi skulle åka in till stan vid sextiden i kväll och gå lite i affärer. Det är riktigt härligt väder idag, så tänkte faktiskt gå ut och ta en promenad nu innan vi ska åka.


Emil och jag för några dagar sedan.

Flera nummer för stora!

När jag vaknade imorse så regnade det ute. Hade ingen lust alls att ge mig ut i det vädret. Men var ju tvungen så gjorde mig i ordning och åt frukost i lugn och ro för att vänta ut regnet. Vilket tyvärr inte gick, men däremot så började det ösregna när jag var lite mindre en halv vägs. Great! Blev helt genom blött när jag kom fram till familjen. Alex öppnade dörren och sa blött fia, stackars fia. Med bebis röst. Fick låna tröja och strumpor utav Linda. Pojkarna och jag var inne och lekte med legot och såg lite på en film tills det hade slutat regna. Då ville de givetvis gå ut. Men mina skor var alldeles genom blötta så det gick ju inte. Panagiotis var hemma för att han mådde inte så bra idag så fick låna ett par utav hans skor, storlek 44, jag har i vanliga fall 38-39 så det var en himla skillnad. Skorna höll på att ramla av mig flera gånger där ute. Men pojkarna tyckte det var roligt i allafall och gick och kommenterade att jag hade pappas skor på mig.

Sakis Rouvas

Sakis Rouvas är en känd grekisk sångare, som alla grekiska tjejer älskar. Han har deltagit i Eurovision Song Contest 2004 med låten "Shake it" som gav honom en tredje plats och han var även programledare för tävlingen 2006 i Athen. I juli så blev han vald internt av grekisk tv att representera Grekland i årets Eurovision. Då var det inte klart med vilken låt han skulle framföra, utan det stod mellan tre låtar Out of control, Right on time och This is our night. Den sist nämnde är låten som han ska framföra i Moskva. De spelar den flera gånger om dagen här på radion så har fått den på huvudet nu. Tycker det är en rätt bra låt och vem vet den kanske vinner?


This is our night


Gamla stan

Är nu hemma igen efter att ha åkt med Bvoula och barnen på en liten road trip. Åkte först till Gamla stan och gick en lång promenad där. Under sommaren så är alla affärer öppna där och alla gatorna kryllar med tursiter. Men nu när det är vinter här och alla turisterna har åkte hem för länge sedan, så har alla affärerna i Gamla stan stängt! Därför är det en väldigt konstig känsla att gå omkring där och se att allting är helt dött. Senast jag var där var nog i september-oktober och då var här fortfarande turister och affärerna var då öppna. Blev lite av en chock att se allting vara så tomt och igen bommat. Man såg några grekiska gamla gubbar sitta och röka och dricka ozuo på några bänkar här och där, men det var nog allt. Bilar körde där också vilket näst intill är omöjligt under turist säsongen.

Vi gick också ner en runda till Mandraki hamnen och fikade på ett cafe där. Sedan åkte vi vidare in mot ön, där vi tittade på Petro när han tränade bågskytte. Stod och sparkade boll med Georgios medan Bvoula fick springa efter Footie som inte ville stå still. Så vi stannade inte så länge utan åkte vidare till Trianda by och åt middag.


Mandraki hamnen


The street of the Knights.

God morgon

Vaknade för ett tag sedan och gick in och tog en dusch. Bvoula ringde strax efter och undrade om jag ville följa med på en road trip, så ska bara göra mig färdig sen åker vi. Vi vet inte riktigt var vi ska, men det är jätte skönt väder idag, sol och vindstilla. Så det blir säkert en härlig dag! Tar med kameran ifall vi hamnar på något roligt ställe!
Ska sätta mig ute på terassen nu och äta frukost i solen. Sen får jag göra mig iordning och ta mig hem till Bvoula. Vad ska ni hitta på denna söndag?


Himmlen just nu

21 februari

Idag har det varit fint väder hela dagen, ganska kallt men det har varit sol och blå himmel. Pojkarna och jag gick i alla fall en lång promenad upp mot bergen här vid mig, de orkade dock inte gå upp i berget så vi gick till en liten kyrka som ligger här i närheten. De fick tända vars ett ljus och så tittade de på fiskarna som de har i en bassäng utanför kyrkan.

Vi gick sen hem till mig där vi gjorde fruktsallad och satt ute på terassen och åt. Satte på musik och de dansade till Pippi och sjöng Lille Katt. lekte lite lekar och sedan fikade vi med muffinsen som jag bakade för några dagar sedan, de tyckte det var gott. Det var så skönt att sitta ute på terassen i solen, fika och leka. Alex la sig ner och ville sola medan Emil gick upp och ner för trapporna som leder ner till gräsmattan. Vi gick inte här i från förrens vid två, gick då inom till Bvoula för att säga hej. Petro fyller år idag så hon undrade om jag ville komma när jag lämnat tvillingarna för att äta tårta. Så efter att jag lämnade Emil och Alex så cyklade jag hem till Bvoula. Vi firade Petro med en jätte god tårta, och sedan åkte Bvoula, barnen och jag på en liten bilfärd. Åkte ner till Ladiko beach i Kallithea, som är en otroligt fin badplats med kristallklart vatten och en massa klippor runt omkring och är perfekt för snorkling. På sommaren så är det fullt med turister över allt där, men nu när det är vinter så är alla solstolarna borttagna och det är inte alls lika mycket folk där nu. 
Vi gick en kort promenad och tittade på alla geterna som går vilda och bor på klipperna där. Vi åkte sedan vidare till Faliraki, vi skulle ha stannat till vid Anthony Quinn Beach, som också är en otroligt fin strand med kristallklart vatten och bara ligger några hundra meter ifrån Ladiko beach. Men Georgios och Footie hade somnat därbak så vi åkte istället i genom byn Koskinou som har väldigt många fina hus. Både typiskt grekiska och en del med ovanlig design.

Alex och jag


Kom hem för en timme sedan ungefär och ska laga lite mat nu. Väntar på att Bvoula ska ringa och ge besked om de ska gå ut i kväll eller ej. Ska de så har jag lovat att passa Georgios och Footie. Så lika bra att laga till något snabbt nu ifall att hon ringer.

I'm home

Klockan är halv tolv och nu är jag äntligen hemma. Har inte varit hemma på hela dagen idag. Åkte vid tjugo i nio imors, hade pojkarna och var hemma hos familjen tills fem, då Linda och jag åkte till butiken där vi varit tills nu. Vi beställde med oss vars en souvlaki hem, så ska ta och äta min nu innan den blir alldeles för kall, sen ska ja hoppa i säng, ska ju trots allt upp tidigt imorgon och jobba! Så god natt allihopa!

Hamtning

Nu kom de, de tva bestmannen och de tva tarnorna. Hamtar alla de 1 200 bonbonjeresen och de tva enormt stora blockljusen som ar dekorerade med kristaller och en massa annat, otroligt fina ar dem i allafall.
Vi ska aka hem sa fort dem har gatt, sa ar val hemma igen vid halv elva-elva. Hors da!

Kvar i butiken

Ar fortfarande kvar har i Trianda, dar Lindas butik ligger. Hon skulle ha stangt for en halvtimme sen men vi vantar pa att nagra kunder ska komma och hamta sina bonbonjeres till ett brollop imorgon. Bruden till brollopet var har for ca tva timmar sedan och hamtade sin brudklanning samt brudtarnornas klanningar, men har i Grekland sa har de ju bonbonjeres som ar en liten present till gasterna, istallet for tackkort. Och det ar inte brudparet som betalar dem, utan det ar bestmanen och tarnorna, det ror sig inte om femtio bonbonjeres utan det ar 1 200 stycken, dvs sa manga ar bjudna pa brollopet, sa det ror sig om flera tiotusentals kronor som varje tarna/bestman far betala. Vill man verkligen vara tarna/bestman pa ett brollop i Grekland? Jag hade da inte velat det.

Butiken

Ar i Lindas butik nu och hjalper till. Haller pa att packa upp en massa kartonger som har kommit med dopklanningar, boxar etc. Hon har nagra kunder just nu som haller pa tt prova festklanningar, sa passar pa att skriva lite har.

Idag har det regnat hela dagen sa vi har bara varit inne, vart och lekte lite med deras kusin Olga ocksa i nagon timme. De somnade vid ett tiden idag sa nar Linda kom hem at vi middag, satt och pratade tills pojkarna vaknade, sen skulle hon tillbaka till butiken igen vid fem tiden, sa jag foljde med for att hjalpa till. Ska borja pa nagra bonbonjeres nu sa maste ga,

Ha det bra!

Babysitter

Idag har pojkarna och jag varit ute och lekt, gått en promenad och även bakat en äppelpaj. Åkte direkt hem när jag slutade, pratade lite med mamma och städade. Bvoula ringde precis och undrade om jag kunde passa Gerogios och Footie nu om en halvtimme till åtta ikväll. Så ska laga en omelett nu och iväg till henne sen.
Vi hörs när jag kommer hem.



Road trip

Såg att mitt inlägg om vår tur upp till bergen inte postades igår, vet inte varför. Men här är det i allafall.

Fick ett sms utav Bvoula imorse (läs igår morse) vid halv tio, hon undrade om jag ville följa med dem på en liten roadtrip upp till bergen. Självklart ville jag det, så de kom och hämtade mig kvart över tio. Vi körde på de smala vägarna som slingrade sig upp mot berget och här och där såg man en massa geter som betade. Det var verkligen jätte fint. Vi åkte upp till ett hotell som låg väldigt högt uppe i berget, där vi tänkte ta en fika. När vi klev ur bilen så var det verkligen jätte kallt, 4 grader, sån tur var hade vi jackor med oss så dem fick åka på. Vi beställde varsin hot chocolate och en grekisk hasselnöts paj, gud vad god den var!
Det var en otrolig utsikt från hotellet, man såg havet som var alldeles turkoskt och Turkiet som inte ligger så långt här ifrån. Kommer inte ihåg namnet på hotellet nu men det var byggt 1920, men har bara varit ett hotell de senaste fyra åren. Har för mig att det var några Italienare som höll till där på den tiden. Det var i allafall ett väldigt fint och mysigt hotell annars.

När vi hade fikat klart så gick vi en promenad där omkring, men det var väldigt kallt så vi hoppade in i bilen igen och körde till en by i bergen där Petro (Bvoulas man) har släktingar. De var jätte trevliga, träffade bland annat Petros bror, som kunde lite svenska. Vi blev bjudna på middag där, först en greksik soppa som bestod av ris, kyckling och en massa citron. Sen blev det grillat kött, oliver från deras olivträd, tzatsiki och fetaost. Petros bror, Fottie, tyckte jag skulle smaka deras hemmagjorda vin som de hade i en petflaska, ville dock inte men man vill ju heller inte verka otacksam så sa ja, log och smakade det. Var väldigt sött men det gick ner.
Efter att vi hade ätit så drack de som ville kaffe och det speciella teet från just den byn. Sen åkte vi vidare hemmåt. De körde mig hem så jag kunde byta om sen var det dags för maskerad partyt här i byn. Det var trevligt och en massa barn som var utklädda till häxor, prinssesor, pirater, zorro, spindelmannen etc. etc. Vi stannade bara någon timme sen gick vi hem till Bvoula och tittade på någon konstig film.


Footie för några dagar sedan.

Maskerad

Har varit uppe i bergen idag och kom hem för en halvtimme så ska iväg med Bvoula och barnen på ett maskerad party nu, men jag berättar mer om dagen så fort jag kommer hem. Måste gå nu.


1 år sen

Den 13 februari idag, vilket innebär att det är exakt ett år sedan som Sara och jag åkte till Thailand. Där vi reste runt i tre veckor. Här är några bilder!


Åkte en båt från Trat till ön Koh Chang


Ett utav många vattenfall i en National park som vi besökte, i Kanchanaburi.


Anledningen till att vi åkte till Kanchanaburi var dock inte vattenfallen utan
det var Tiger templet som lockade oss dit.


Om jag minns rätt så var denna tigern bara några månader gammal.


Det blev mycket tuktuk åkande i Bangkok.


Sara i Bangkok


Vi besökte en massa tempel.


Våran utsikt från hotellet i Pattaya.

Att dricka läsk ur en plaståse är tydligen inte så ovanligt i Thailand.




 


Bakning

Idag är det vårväder och fåglarna kvittrar där ute. Blev jätte sugen på muffins innan idag, så jag åkte såklart inom affären på vägen hem och handlade alla ingredientserna så nu ska här bakas muffins!

100209


Idag har jag haft barnen, som vanligt, Emil var sjuk så vi var inne hela dagen och byggde en koja, tittade på film och läste böcker. Rätt skönt faktiskt då det blåste jätte mycket ute. När Panagiotis (barnens pappa) kom hem så åt vi middag, pastaris (finns ej i Sverige, men det är pasta som ser ut som riskorn och smakar en blanding mellan just ris och pasta) med kyckling.

Kom hem och märkte att jag behövde åka och handla mat. Ville verkligen inte ut i den blåsten, men vad hade jag för val. Cyklade i allafall till Kremasti, som är ett samhälle precis vid havet ca 15-20 min här ifrån. Handlade och har nu fyllt min kyl igen.

Ska ta en varm dusch nu och sedan äta soppa med bulle och mysa i mina nya mystofflor.


JUMBO

Pojkarna och jag var och lekte hos Bvoula hela dagen idag. Barnen hade hur roligt som helst tillsammans, sprang och jagade varandra, lekte med lastbilar och allt annat treåringar tycker är kul.

Bvolua och jag satt och drack te och bestämde att vi skulle åka till JUMBO när jag hade slutat. Så gick och lämnade Emil och Alex, åt middag och sedan hem till Bvolua igen. Vid tre tiden var vi framme på JUMBO, som är en gigantisk stor leksaksaffär, men de säljer även andra saker så som köksprylar, godis, kläder etc. Man kan verkligen gå där hur länge som helst och att det är otroligt billigt där är ännu bättre. Vi hade varsin kundvagn, jag med Footie och Bvoula med Georgios i. Efter att ha gått runt och plockat på sig en massa saker, tittat och samtidigt underhålla Footie, genom att ge han några leksaker som han kan leka med i vagnen, så var klockan redan lite över fem. Oj, vad tiden hade gått snabbt, det kändes som vi precis hade kommit in i affären.

En stund senare så tappade Footie sin ena leksak som han satt och lekte med, plockade upp den och skulle ge den till honom igen. Men han hade somnat. Stackarn, låg med huvudet framför sig i kundvagnen, så gick bort till gossedjuren och tog en jätte mjuk kudde och la under hans huvud. Vi tyckte synd om honom så vi ställde oss i kassan, betalde och lastade in i bilen. Fick bland annat med mig ett nagellack, en nagellfil, polkagrisar, ett par mystofflor mm. mm.

Efter att ha varit på JUMBO i några timmar så var vi hungriga, så vi åkte in till stan och handlade med oss mat på Chicken Stories och åkte ner till stranden där vi åt. Footie hade vaknat medan Gergio somnade. Så han satt och åt med oss. Mätta och belåtna så körde vi in till Trianda innan vi åkte hem. Bvoula handlade ett par skor och jag hittade en sjukt snygg festklänning inne på Loella, som hade kostat 160 euro men nu var det halva priset. Kunde inte bestäma mig i vilken färg jag ville ha den så får helt enkelt åka in där i veckan när jag bestämt mig.


Georgios inne på JUMBO



Färdig!

Nu är här rent och snyggt igen, skönt! Tänkte att jag skulle ta och börja med maten nu men insåg att jag inte hade någon mjölk hemma tills imorgonbittig. Så måste helt enkelt ge mig ut till affären och handla nu. Jag som bara ville vara inne i kväll och mysa framför en bra film.
Vet ni några bra filmer?


Stor städning

Håller på för fullt att städa nu, sovrummet och badrummet är färdigt nu ! Inte så mycket kvar nu, tack och lov. Men när man lyssnar på musik samtidigt så går allt mycket enklare :) Eller tycker ni inte det? För när man inte har musiken på så går det så himla långsamt, gör lite här och där men långt ifrån allt blir rent och fint då. Men sätter man på musik så går det liksom mycket enklare, man sjunger med och dansar och helt plötsligt är det rent och fint överallt! Så är det för mig i allafall !

Nej tillbaka till musiken och städningen nu!


18 grader idag

Vilket skönt vår väder det har varit idag. Efter att jag och pojkarna hade ätit frukost så tog vi vagnen och gick ner till lekplatsen. Gick först inom till Bvoula för att se om dem ville följa med, men de var inte hemma så vi gick dit själva. Har varit där från halv elva tills nu. Fullt med barn var där som lekte. Roligt hade de i allafall, när jag inte lekte med pojkarna så satt jag på en bänk och njöt av solen. Vi hade fika med oss, men de hade knappt tid till att äta , de ville bara leka hela tiden.

Nu blir det att städa hela lägenheten, suck, och tvätta en massa kläder. hörs sen!


Dagens outfit



Klänning: Gina Trico
Sjal: Zara
Leggings: H&M
Skor: Wedins

Picknik i vårvädret

När jag kom hem till familjen idag så var det bara Alex och Linda som var vakna, Emil låg fortfarande och sov, så satt och tittade på en tecknad film tillsammans med Alex, medan Linda gjorde sig klar för att åka till sitt jobb. precis när hon hade stängt dörren så vakande Emil, och då ville Alex gå ut. Det var som en vårdag ute idag, med sol och blå himmel, jätte skönt, så vi gjorde pannkakor och packade en matsäck med en massa andra godsaker. Så gick vi ut och hade en liten picknik. Oj, vad dem åt, kladdiga blev dem, men vad gör det. Vi hade ju våttservetter med oss. Måste säga att allting smakar såå mycket bättre ute.


Här ska det göras pannkakor

Solglasögon?

Hej bloggen!

Tog en lång sovmorgon idag och en varm dusch. Sitter här på min terass nu i solen och äter frukost, macka med ost och en liten fruktsallad, det är riktigt fint väder här idag, varken regnar eller blåser. Utan det är 16 grader enligt termometern, vilket nog kan stämma rätt så bra. Himmeln är alldeles blå med bara ett fåtal moln på och solen skiner. Så måste verkligen ta och hitta mina solglasögon nu så att jag inte blir allt för bländad. Men de ska ju finnas här någonstans så bara till att leta.

Klart






RSS 2.0